The Way You Look (At Me) Tonight

  • Dans

Hur ser vi på varandra? Hur tillåter vi andra att se oss? Hur formar våra kroppar verkligheten vi upplever? Kan vi ändra på hur vi ser på andra?

Information

Titel:
The Way You Look (At Me) Tonight
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student/ung vuxen 19–26 år:
130 kr
Barn/unga 3–18 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
170 kr

Tid och datum

– Black Box Introduktion 30 min innan start. Publiksamtal efter föreställningen
– Black Box Introduktion 30 min innan start. Publiksamtal efter föreställningen

The Way You Look (At Me) Tonight är en social skulptur – en resa genom sinnena, med publiken och två artister. Föreställningen är utvecklad i samarbete mellan författaren och beteendevetaren Dr. Alva Noë, den funktionshindrade dansaren och koreografen Claire Cunningham och Jess Curtis, artist och koreograf. Publiken får genom nyskriven musik, performance och videoprojektioner ta del av en dansad, berättad och sjungen föreställning, som ställer viktiga frågor om våra vanor och om hur vi ser på och uppfattar varandra runt om i världen.

Claire Cunningham har gjort sig ett namn som en unik koreograf och scenkonstnär i Europa och världen. Hon använder sin egen kropp som verktyg när hon utforskar dans och performance med en annan typ av funktion i sin kropp. Hennes egen erfarenhet av att leva med funktionshinder ger stora avtryck i hennes verk, där den traditionella dansen medvetet lämnas därhän, för andra typer av kroppsliga uttryck.

Dela: