The Way You Look (At Me) Tonight

  • Dans

Hur ser vi på varandra? Hur tillåter vi andra att se oss? Hur formar våra kroppar verkligheten vi upplever? Kan vi ändra på hur vi ser på andra?

Information

Titel:
The Way You Look (At Me) Tonight
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student/ung vuxen 19–26 år:
130 kr
Barn/unga 3–18 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
170 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box Introduktion 30 min innan start. För dem som behöver erbjuder vi också en ”touch tour” till dig som vill känna på scenografin och rummet. Syntolkning på engelska erbjuds - hör gärna av dig i förväg till oss om du har behov av syntolkning.
– Black Box introduktion 30 minuter innan föreställningen. Syntolkning på engelska erbjuds - hör gärna av dig i förväg till oss om du har behov av syntolkning. Föreställningen teckentolkas. Samtal med inbjudna gäster och publik efter föreställningen, ca kl. 16 - 17. Samtalet teckentolkas.

The Way You Look (At Me) Tonight är en social skulptur – en resa genom sinnena, med publiken och två artister. Föreställningen är utvecklad i samarbete mellan författaren och beteendevetaren Dr. Alva Noë, den funktionsnedsatta dansaren och koreografen Claire Cunningham och Jess Curtis, artist och koreograf. Publiken får genom nyskriven musik, performance och videoprojektioner ta del av en dansad, berättad och sjungen föreställning, som ställer viktiga frågor om våra vanor och om hur vi ser på och uppfattar varandra runt om i världen.

Claire Cunningham har gjort sig ett namn som en unik koreograf och scenkonstnär i Europa och världen. Hon använder sin egen kropp som verktyg när hon utforskar dans och performance med en annan typ av funktion i sin kropp. Hennes egen erfarenhet av att leva med funktionsnedsättning ger stora avtryck i hennes verk, där den traditionella dansen medvetet lämnas därhän, för andra typer av kroppsliga uttryck.

Föreställningen ger extra möjligheter till tillgänglighet för funktionsvariationer:

  • Danskompaniet delar ut program på Braille/blindskrift och även extra stora bokstäver (OBS! På engelska).
  • För personer med synnedsättning erbjuds trådlösa headsets med rösttolkning av vad som händer på scenen (OBS! På engelska).
  • Det finns gott om plats för rullstolar och andra fysiska hjälpmedel. Publiken sitter på golvet och i gradängen, fri placering för alla kroppar denna föreställning.
  • TECKENTOLKNING: Under föreställningen den 9 maj finns två teckentolkar tillgängliga för all publik, både under föreställningen och efterföljande publiksamtal. Personer med hörselnedsättning kan även kostandsfritt boka en egen teckentolk via Tolkcentralen.
  • TOUCH TOUR: Den 8 maj kl 18.00 ges en fysisk guidning av rummet, scenografin och artisterna, där publiken får känna på omgivningarna och personerna för att få en bild av föreställningen. Touch touren pågår i ca 30 minuter och är enbart öppen för personer med synnedsättning.

Samtal om scenkonst och funktionsnormer

Den 9 maj kl 16.00 arrangeras ett samtal om scenkonst och funktionsnormer. Samtalet teckentolkas och är kostnadsfritt mot uppvisande av biljett från föreställningen 8 eller 9 maj

Dela: