WEB

  • Familj
  • , &

Är du 4–7 år och har myror i brallan? Välkommen till dansföreställningen WEB!

Dansarna och koreograferna Anja Arnquist och Madeleine Lindh bjuder in alla barn att väva fram en föreställning ur ett gigantiskt nät på scenen. Tillsammans kan vi hänga upp våra tankar i taket, klättra iväg på imaginära stigar, pärla brokiga band av våra kroppar och låta vardagen flytta in i scenrummet och gå upp i rök. Kanske får du vinka till en jätterocka!

Information

Titel: WEB

Längd:

Pris

1 vuxen & 1 barn:
230 kr

Tidigare tillfällen

Madeleine och Anja har sedan 2009 arbetat tätt ihop under flera paraplyer inom den svenska dansscenen. Med föreställningen WEB, bygger de vidare på sitt tioåriga samarbete och bjuder in scenografen Johannes Fäst, kompositören William Rickman och ljusdesignern Tobias Hallgren, till att väva fram en konstnärlig hybrid som jonglerar formaten installation, dansföreställning och estetiserad lekplats.

Om OR/ELLER

Madeleine Lindh och Anja Arnquist driver sedan 2018 duokonstellationen OR/ELLER. OR/ELLER gör dansföreställningar i specifika rumsligheter, där transformationskraften ligger i mötet mellan verket och dess publik. Konstnärskapet drivs genom flermediala processer där föreställningarna skapas i en samvaro och i kluster av samarbeten. OR/ELLER när ett starkt intresse att kultivera scenen för danskonst för barn och unga i Sverige. Madeleine och Anja har tillsammans byggt upp en gemensam erfarenhet av att möta en bred publik, genom att de både dansat i, och koreograferat, verk med olika typer av interaktivitet i botten.

OR/ELLER är förutom med denna turné av V och WEB med Dansnät Sverige våren 2022, aktuella på Stadsteatern Skärholmen i Stockholm, med deras mycket uppskattade barnföreställning WEB. OR/ELLER tar sedan sats och ger sig in i flera spännande samarbeten, ett nytt verk för hela Norrdans ensemble med premiär våren 2023, och ett nytt verk för Dansehallernes KORA-projekt i Danmark med premiär hösten 2023.

Om Madeleine Lindh

Madeleine Lindh är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan mellan åren 1996–2004. Hennes första arbete var med Europa Danse Youth Company, där hon dansade i stycken av bland andra Mats Ek och Hans Van Manen. Under åren 2005–2007 arbetade hon med William Forsythe, Wayne McGregor, Angelin Preljocaj och Frédèric Flamand i projektet D.A.N.C.E (Dance Apprentice Network aCross Europe).

Madeleine har sedan 2008 mestadels frilansat med Stockholm som bas och har bland annat arbetat med koreografer som Björn Säfsten, Linda Blomqvist och Cristina Caprioli. Hon sysslar också med redigering av film, dansfilm och dokumentationer av dansföreställningar vid sidan av sitt arbete som dansare.

Om Anja Arnquist

Anja Arnquist är utbildad vid Balettakademien och Doch i Stockholm. Hon har sedan 2004 arbetat med dans och koreografi inom den samtida dansen, både nationellt och internationellt.

Bland de koreografer Anja arbetat med, har hon under åren som dansare fördjupat två starka samarbeten, med koreograferna Cristina Caprioli och Björn Säfsten. Innanför dessa forskande verksamheter har hon arbetat fram ett stort antal produktioner sedan 2009 respektive 2006.

Utöver sitt mångåriga arbete som dansare har hon periodvis producerat, koreograferat och kurerat diverse projekt, festivaler, mötesplatser, symposier och samlingsutställningar. I samarbete med platser och parter som; Norrlandsoperan, DOCH, Cullbergbaletten, Moderna Museet, Skånes Dansteater, Riksteatern, MDT, Umeå kulturhuvudstadsår 2014, Madefestivalen, Produkt, Västerbottens museum, Dansbiennalen 2008, Original Förlag och Dansmässan 2018.

Dela: