Workshop med Allantou Dance & Drums

Workshop med Allantou Dance & Drums

Under workshopen får ni möjlighet att möta västafrikansk dans, främst från Guinea, i nära relation till musik och rytm. Dansen ackompanjeras av musikern Emanuel Andreasson på djembe.

Workshopen är öppen för alla över 15 år med önskan om att känna dansglädje, uppleva rytmer och att utrycka sig med sin kropp.

Information

Titel: Workshop med Allantou Dance & Drums

Längd:

Tidigare tillfällen

Ingen tidigare kunskap krävs

För att delta behöver ni inte ha någon tidigare danserfarenhet, workshopen är fysisk och svettig så glöm inte att ta med vattenflaskan!

Om Abdoulaye Camara

Abdoulayes workshop kännetecknas av hans pedagogiska skicklighet, konstnärliga stil och karismatiska utstrålning. Abdoulaye föddes i Republiken Guinea, Västafrika, där han studerade dans och musik innan han begav sig till bland annat Leone, Liberia, Senegal och Gambia för vidare förkovring. Camara har undervisat dans på flera platser i Afrika, Europa och Amerika och efter över 30 år som verksam danspedagog är drivkraften ännu stor. Abdoulaye säger att drivet kommer från en vilja av att dela med sig av sin västafrikanska kulturs rikedom av danstraditioner och att sprida dansglädje.

Dela: