Workshop: Popping & Hip Hop Freestyle

Dansa med Joanna Skywalker & Yared Cederlund

Få en grundlig introduktion till några utvalda element inom Popping. Utforska rörelser som Slowmotion, Robot och Animation. Hitta kärnan av streetdansen, flowet och lusten att skapa och utforska rörelse. Vart tar rörelserna vägen och hur kan vi koppla dom till musik? Två unika, svettiga och kostnadsfria workshops för dig som är minst 15 år och har dansvana sedan tidigare.

Information

Titel:
Workshop: Popping & Hip Hop Freestyle
Längd:

Tidigare tillfällen

– Popping med Joanna På Balettakademien
– Hip Hop Freestyle med Yared På Balettakademien

Popping med Joanna: kl 13.30-15.00

Under detta workshoptillfälle kommer vi utforska olika rörelsekvaliteter, allt från Slowmotion till Robot och Animation. Med hjälp av Joannas kunskap kommer ni få en grundlig introduktion till några utvalda element inom Popping samt få ta del av övningar som kan utöka ert rörelsevokabulär.

Joanna Holewa Chrona, aka ”Skywalker”, är en aktiv dansare och projektledare från Stockholm. Hon är självlärd dansare med en stor personlighet och med starka influenser från streetdans-stilen Popping. Hon ses dansa i olika konstellationer världen över, för att nämna några utöver Sverige: Danmark, Norge, Tyskland, Polen, Italien, Kroatien, Kina, Gabon, Senegal, Sydafrika, Cuba. Joanna har vunnit ett flertal battle-titlar, både solo och i grupp. Hon sitter även själv vid domarbordet ibland. Just nu ligger fokuset på hennes egen startade förening vid namn AFIA som arrangerar events samt uppträder både nationellt och internationellt.

Hip Hop Freestyle med Yared: kl 15.15-16.45

Under detta workshoptillfälle jobbar vi med kärnan av streetdansen: flowet, lusten att skapa rörelser och utforskandet av dom. Vart kan rörelserna ta vägen och hur kan vi koppla dom till musiken vi hör?
Med hjälp av Yareds erfarenhet undersöker vi hur olika rörelsemönster, tekniker och kreativitet kan hjälpa oss att låta musiken ta plats i våra kroppar.

Yared Tilahun Cederlund är född 1989, har dansat sig runt jorden och har en imponerande dansbakgrund med erfarenhet från en mängd dansstilar. Han har bland annat turnerat med Riksteatern, varit koreografisk assistent till Erik Linghede, producerat egna verk på Dansens hus, vunnit i SDK Europe Crew Battles, samarbetat med Cullbergbaletten och arbetat som internationell danslärare. För att nämna en ytterst liten del!

Dela: