(Uppdaterad 17 jan 2022)

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer och följer samhällsutvecklingen noga. Vi har tagit fram hygien- och säkerhetsrutiner och säkrar våra salonger/lokaler för din och vår trygghet. För att komma in på våra arrangemang behövs ett vaccinationsbevis samt giltig legitimation. Biljettköparna sprids ut i salongerna med utrymme mellan varje sällskap/person. Det är valfritt att hänga in ytterkläderna i vår garderob eller ta dem med sig in i salongen. Publikvärdar finns på plats och anvisar publiken för en avståndssäkrad sittning i salongerna.

Vaccinationsbevis

För att komma in på våra arrangemang behöver du uppvisa ett vaccinationsbevis samt giltig legitimation. Alternativt ett läkarintyg som visar giltiga medicinska skäl till att du inte kunnat vaccineras. Läs mer om vaccinationsbevis

Publikantal och sittning i våra salonger

Studioscenen: Salen rymmer i vanliga fall mellan 48–72 sittplatser, men just nu tar vi in max 25 personer per föreställning. Salongen är onumrerad.

Black box: Här finns i vanliga fall upp till 240 sittplatser, men just nu tar vi in max 75 personer per föreställning. Salongen är onumrerad.

Konsertsalen: Här finns i vanliga fall upp till 509 sittplatser, men just nu tar vi in max 160 personer per föreställning. Salongen är numrerad.

Stora scenen: Här finns i vanliga fall upp till 476 sittplatser, men just nu tar vi in max 145 personer per föreställning. Salongen är numrerad.

I vårt konstrum Vita kuben får max 2 personer vistas samtidigt.

Det här kan du göra:

Var noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och i minst 20 sek.
Handdesinfektionsmedel finns utplacerat
Vid förkylningssymptom – oavsett virus – stanna hemma för att inte smitta andra.


Vanliga frågor

Vad kan jag själv göra för min egen och andras skull?

Kom i god tid, tvätta händerna – och stanna hemma om du har symptom eller tillhör riskgrupp.

Jag har varit sjuk men har biljetter till en föreställning, kan jag gå på den?

Besökare som känner minsta sjukdomssymptom bör stanna hemma i minst två dagar efter att symptomen har gått över innan besök på Norrlandsoperan.

Jag eller delar av mitt sällskap har blivit sjuka, kan vi få pengarna tillbaka för biljetterna?

Din köpta biljett återlöses ej, med undantag för om föreställningen/konserten ställs in. Köpt biljett kan däremot bytas till annan föreställning av den produktion som biljetten gäller för, alternativt ett presentkort. Vi behöver din avbokning senast kl 12.00 på föreställningsdagen.

Var finns mer information om coronaviruset?

Folkhälsomyndigheten finns mer information om coronaviruset och det aktuella läget.

Kontakt: biljetter@norrlandsoperan.se

Dela: