Vi gör allt vi kan för att du ska få ett tryggt besök på Norrlandsoperan. Salongerna är avståndssäkrade och tar inte in fler än 50 personer per föreställning.

Biljettköparna sprids ut i salongerna med utrymme mellan varje sällskap. Biljettköpare som ingår i ett sällskap kan sitta tillsammans men intilliggande platser blir ej bokningsbara, allt sker per automatik via vårt biljettsystem. Vi garanterar att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och följer samhällsutvecklingen noga.

Generella råd för ett tryggt besök

  • Vid minsta förkylningssymtom – stanna hemma!
  • Håll avstånd med ca 1,5 m i foajé, restaurang, bar och på toaletterna
  • Hosta och nys i armvecket
  • Var noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och i minst 20 sek.
  • Handdesinfektionsmedel finns utplacerat

Biljettkassans öppettider

Biljettkassan öppnar en timme före föreställningens början.

Byten och återköp

Norrlandsoperans villkor för biljettköp finns här.

 

Vanliga frågor

Vad kan jag själv göra för min egen och andras skull?

Kom i god tid, håll avstånd, tvätta händerna, följ våra publikvärdars anvisningar på plats – och stanna hemma om du har symptom eller tillhör riskgrupp.

Jag har varit sjuk men har biljetter till en föreställning, kan jag gå på den?

Besökare som känner minsta sjukdomssymptom bör stanna hemma i minst två dagar efter att symptomen har gått över innan besök på Norrlandsoperan.

Jag eller delar av mitt sällskap har blivit sjuka, kan vi få pengarna tillbaka för biljetterna?

Din köpta biljett återlöses ej, med undantag för om föreställningen/konserten ställs in. Köpt biljett kan däremot bytas till annan konsert eller annan föreställning av den produktion som biljetten gäller för. Byte sker i så fall i mån av plats senast tre arbetsdagar före konsert/ föreställningsdagen.

Är det risk för att det blir trångt i salongen?

Du och ditt sällskap får sitta tillsammans i salongen, och det finns tomma säten och gott om plats till nästa besökare. Går du själv har ditt säte avstånd till nästa sällskap. Vi tar inte in fler än 50 personer i publiken och de stora salongerna har 240-509 platser så det blir gott om plats.

På konserter eller föreställningar: är det publiken som räknas in i de 50 eller alla?

Det är publiken som räknas, inte ensemblen/orkestern/medverkande. Källa

Hur påverkas förköp och pausservering? 

Vi ser över olika scenarier för förköp och pausservering. Vi följer rådande rekommendationer vid tiden för ditt besök och kommunicerar mer här och via e-post när det börjar närma sig ditt besök.

Kan det vara så att fler biljetter säljs under hösten, så att antalet personer i publiken är fler än när jag köpte biljett?

Ja, det kan vara så att vi sålt fler biljetter sedan du köpte din biljett, om förutsättningar och omständigheter förändrats. Vi placerar publiken och planerar gemensamma ytor i enlighet med rådande rekommendationer vid ditt besök. 

Var finns mer information om coronaviruset?

Folkhälsomyndigheten finns mer information om coronaviruset och det aktuella läget.

 

Kontakt: biljetter@norrlandsoperan.se

Senast uppdaterad: kl 16:17 10/08/2020 

Dela: