Vi gör allt vi kan för att du ska få ett tryggt besök på Norrlandsoperan. Vi följer gällande restriktioner och följer samhällsutvecklingen noga

Det här gör vi:

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer och följer samhällsutvecklingen noga. Vi har tagit fram hygien- och säkerhetsrutiner och säkrar våra salonger/lokaler för din och vår trygghet. Biljettköparna sprids ut i salongerna med utrymme mellan varje sällskap/person. Det är valfritt att hänga in ytterkläderna i vår garderob eller ta dem med sig in i salongen.

Publikantal och sittning i våra salonger  – t o m 28 september:

(Uppdaterad 13 september 2021)

Studioscenen: Salen rymmer i vanliga fall mellan 48–72 sittplatser, men just nu tar vi in max 30 personer per föreställning. Salongen är onumrerad. Publikvärdar anvisar publiken för en avståndssäkrad sittning.

Black box: Här finns i vanliga fall upp till 240 sittplatser, men just nu tar vi in max 100 personer per föreställning. Salongen är onumrerad. Publikvärdar anvisar publiken för en avståndssäkrad sittning.

Konsertsalen: Här finns i vanliga fall upp till 509 sittplatser, men just nu tar vi in max 200 personer per föreställning. Salongen är onumrerad. Publikvärdar anvisar publiken för en avståndssäkrad sittning.

Stora scenen: Här finns i vanliga fall upp till 500 sittplatser, men just nu tar vi in max 200 personer per föreställning. Salongen är onumrerad. Publikvärdar anvisar publiken för en avståndssäkrad sittning.

Det här kan du göra:

  • Håll avstånd till andra i foajé, salongerna, restaurang, bar och på toaletterna
  • Följ publikvärdarnas/personalens anvisningar på plats
  • Var noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och i minst 20 sek.
  • Handdesinfektionsmedel finns utplacerat
  • Vid minsta förkylningssymtom – stanna hemma!

Alla publikbegränsningar tas bort 29 september och från och vi återgår  till att äntligen kunna fylla salongerna som vanligt!


Vanliga frågor

Vad kan jag själv göra för min egen och andras skull?

Kom i god tid, håll avstånd, tvätta händerna, följ våra publikvärdars anvisningar på plats – och stanna hemma om du har symptom eller tillhör riskgrupp.

Jag har varit sjuk men har biljetter till en föreställning, kan jag gå på den?

Besökare som känner minsta sjukdomssymptom bör stanna hemma i minst två dagar efter att symptomen har gått över innan besök på Norrlandsoperan.

Jag eller delar av mitt sällskap har blivit sjuka, kan vi få pengarna tillbaka för biljetterna?

Din köpta biljett återlöses ej, med undantag för om föreställningen/konserten ställs in. Köpt biljett kan däremot bytas till annan konsert eller annan föreställning av den produktion som biljetten gäller för. Byte sker i så fall i mån av plats senast tre arbetsdagar före konsert/ föreställningsdagen.

Var finns mer information om coronaviruset?

Folkhälsomyndigheten finns mer information om coronaviruset och det aktuella läget.

 

Kontakt: biljetter@norrlandsoperan.se

Dela: