Marknadsföringsmaterial för våra lokala arrangörer


Bilder/filmer

Klicka på bildikonen för att ladda ner högupplöst bildversion.
Ange alltid illustratörens/ fotografens namn vid användning.

Foto: Magnus Ek

Turnéaffischer/flyer:

Affischer och andra trycksaker för turné görs i Norrlandsoperans grafiska profil.

Arrangörer kan få ett mindre antal turnéaffischer skickade, utskrivna av Norrlandsoperan.
Kontakta ansvarig producent för leverans.

Affisch kommer inom kort


Pressbilder mm:

På Norrlandsoperans nyhetsrum på My News Desk finns allt ev. pressmaterial samlat.
Använd Sök-funktionen för att snabbt hitta rätt bilder. Om du saknar något så kontakta marknad@norrlandsoperan.se


Text och mer info om föreställningen:

Som arrangör kan du använda Norrlandsoperans webbtexter i sin helhet eller delar av den på det sätt som passar era kanaler. 

Emma Ahlberg Ek och Hilleviensemblen berättar den sanna och fascinerande historien om Hillevi Öberg – fiolspelkvinnan från Medelpad som redan vid 18 års ålder bestämde sig för att fullt ut förverkliga sig själv som musiker i en tid och en värld där kvinnan i alla avseenden förväntades stå i mannens skugga. Via spelmanstävlingar i Sverige och musikakademi i Tyskland hamnade hon så småningom i Boden som biografviolinist och sedan i Kiruna som stumfilmsmusiker och innehavare av ett musikkonditori. En notis från en spelmanstävling i Sundsvall 1916 satte Emma på spåret och efter många efterforskningar lyckades Emma Ahlberg Ek återskapa Hillevis fantastiska livsöde. Hillevis historia vävs på ett naturligt sätt ihop med hennes egna polskor samt Emmas nyskrivna musik, allting framfört och berättat av Hilleviensemblen.

Övrigt: Historien om Hillevis liv väcker tankar om alla bortglömda kvinnliga föregångare inom musiken och konsten. Kvinnor som, trots att de är svåra att upptäcka i historiedimman, ändå har funnits där och lagt grunden för de som nu kommer efter.

 

Dela: