Marknadsföringsmaterial för våra lokala arrangörer


Bilder/filmer

Klicka på bilden för att hämta en fullstor fil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Turnéaffischer/flyer:

Affischer och andra trycksaker för turné görs i Norrlandsoperans grafiska profil.

Arrangörer kan få ett mindre antal turnéaffischer skickade, utskrivna av Norrlandsoperan.
Kontakta ansvarig producent för leverans.

Turnéaffisch kommer inom kort


Pressbilder mm:

På Norrlandsoperans nyhetsrum finns allt ev. pressmaterial samlat.
Använd Sök-funktionen för att snabbt hitta rätt bilder. Om du saknar något kontakta oss.

 


Text och mer info om föreställningen:

Som arrangör kan du använda Norrlandsoperans webbtexter i sin helhet eller delar av den på det sätt som passar era kanaler. 

Friktionsrebeller på hal is

De professionella konståkarna i danskompaniet Le Patin Libre har tagit världen med storm. Med en samtida version av konventionella skridskoshower experimenterar ensemblen med glidets koreografiska möjligheter och den påtagliga frånvaron av friktion. 2019 såg vi dem på Isladan i Umeå med publiksensationen Vertical Influences. Nu återvänder de till Västerbotten och turnerar med ett nytt hänförande verk.

I Threshold visar ensemblen prov på ett fotarbete som ristar och skivar isen under dem. Gemensamt skapar de spår av mönster när de glider framåt och bakåt, hypnotiskt som ett svängande fickur. Med en kombination av atletisk virtuositet och glädjande fysikalitet seglar de fram genom sina frusna luftmoln till andetag. Threshold är ett fängslande verk där de enklaste ögonblicken blir små poetiska vidunder.

Le Patin Libre

Le Patin Libre är ett samtida danskompani från Montreal med skridskoåkning som konstnärlig bas. Med is, skridskor och glidet som sina främsta verktyg har deras verk oftast beskrivits som ”samtida dans på is”. Kollektivet grundades 2005 av den då pensionerade skridskoåkaren Alexandre Hamel. Tillsammans med andra professionella konståkare har Hamel skapat dansverk som tagit världen med storm.

Presscitat

Le Patin Libre will blow your mind

The Guardian, 2015

“…makes spectacular use of every inch of the rink as the dancers explore their relationships as individuals, and their identity as a collective, with wit and grace.”

The Guardian, 2015

Dela: