Marknadsföringsmaterial för våra lokala arrangörer


Turnéaffischer/flyer:

Affischer och andra trycksaker för turné görs i Norrlandsoperans grafiska profil.

Arrangörer kan få ett mindre antal turnéaffischer skickade, utskrivna av Norrlandsoperan.
Kontakta ansvarig producent för leverans.

Turnéaffisch kommer i augusti


Pressbilder mm:

På Norrlandsoperans nyhetsrum finns allt ev. pressmaterial samlat.
Använd Sök-funktionen för att snabbt hitta rätt bilder. Om du saknar något kontakta oss.

 


Text och mer info om föreställningen:

Som arrangör kan du använda Norrlandsoperans webbtexter i sin helhet eller delar av den på det sätt som passar era kanaler. 

Torbjörn Näsbom & Semmy Stahlhammer

Här bjuds på svensk och judisk folkmusik såväl som på Johann Sebastian Bach av två musikanter i absolut mästarklass. Torbjörn och Semmy träffades för första gången på ett musikläger för barn och ungdomar i slutet av 1960-talet och spelar idag, efter varsina omfattande och framgångsrika karriärer, ihop igen i en intim konsert i kammarformat.

Torbjörn är violinist och spelman både på fiol och nyckelharpa och bär på en imponerande låtskatt i direkt tradition efter uppländska storspelmän som Viksta-Lasse och Eric Sahlström, liksom från vår egen spelmanslegendar Sören Johansson, Dorotea. Torbjörn har i många år spelat fiol i Norrlandsoperans symfoniorkester parallellt med ett rikligt turnerande med sin nyckelharpa i Sverige och världen, bl a tillsammans med Ann-Sofie von Otter. Torbjörn är riksspelman och innehar zornmärket i guld.

Violinisten Semmy Stahlhammer var förste konsertmästare på Kungliga Operan i Stockholm liksom lektor på Kungliga Musikhögskolan i 25 år. Han har som solist medverkat på mängder av skivinspelningar och erhållit många priser och stipendier. Semmy har verkat som konstnärlig ledare både i Sverige och internationellt på flera kammarmusikfestivaler och varit Artist in Residence och givit masterclasses i bl a Kanada och USA. Semmy bär på ett judiskt arv och fortsätter familjetraditionen i Stahlhammer Klezmer Classic Trio, som spelar just klezmer, som den judisk-östeuropeiska folkmusiken kallas.

Både Näsbom och Stahlhammer är dessutom även utomordentliga och personliga Bachtolkare.

Dela: