”Jag har uppfyllt en dröm om att kunna jobba med min hobby”.

Jag har mina rötter i Småland, Tranås närmare bestämt. Men efter studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm flyttade jag till Umeå för att börja som trumpetare i Norrlandsoperans symfoniorkester. Nu har det gått 19 år och jag har insett att jag skulle ha väldigt svårt att flytta härifrån.

Att det blev just trumpet är helt enkelt för att jag alltid har gillat det instrumentet. Jag började spela när jag var 9 år och övar några timmar varje dag. Mitt arbete som musiker innebär att jag har uppfyllt en dröm om att kunna jobba med min hobby och det något jag är väldigt stolt över. Det har bevisat, både för mig själv och andra, att kämpar man och tränar mycket på något, så kan man komma väldigt långt.

Att spela riktigt stora, mäktiga symfonier med stor orkester är något jag tycker extra mycket om i mitt jobb. Konserter där vi har spelat tillsammans med Nordiska Kammarorkestern, Mahlers symfoni nr 5 till exempel, är särskilt härliga minnen! Skulle förresten också gärna, gärna göra en Pucciniopera snart igen… – det är bara dags för det! Hösten 2020 spelade vi Quattro av Sofia Gubajdulina för 2 trumpeter och 2 tromboner – det var verkligen utmanande – men roligt.

Det allra bästa med att jobba som musiker i en orkester, är nog ändå att ha kollegor att kunna göra det tillsammans med. Och alla känslor man får utlopp för när man spelar och förhoppningsvis också lyckas sprida vidare till publiken.

 

 

Foto: Elin Berge

Dela: