”Från det ögonblick jag landade i Sverige kändes det som hemma”.

Jag kommer från en musikalisk familj och har alltid varit omgiven av musik, det är en del av den jag är. Jag började spela fiol som 2,5 åring, piano ett halvår senare och blockflöjt när jag var 6. I min familj har vi faktiskt en egen stråkkvintett!

När jag fick chansen att komma hit till Umeå och bli konsertmästare så tog jag den! Jag hade alltid velat besöka Sverige och faktum är att från det ögonblick jag landade i Sverige, kändes det som hemma. Det har varit jätteroligt att få lära känna språket, människorna och fått utforska allt det vackra utomhus. Jag hoppas också på att snart kunna få resa runt lite, och se ännu mer. Jag har även spelat med Norbotten NEO och Göteborgs symfoniorkester under min tid här.

Musik är en stor del av mitt liv som sagt, och en av mina främsta förebilder är Thomas Zehetmair. Lyssna på hans Paganini Caprices-inspelning! Han är en otrolig violinist och inspirerar mig enormt. Han var musikchef när jag spelade i Royal Northern Sinfonia i England, och jag är så lycklig över att jag har arbetat med honom.

Musik kan vara väldigt kraftfullt och väcka massor med känslor. Några av de tillfällen där musiken verkligen gripit tag i mig var när jag såg operan Aida utomhus i den gamla amfiteatern i Verona, Italien. Det var en varm kväll, hela publiken höll i stearinljus, melodierna var vackra och stämningen helt otrolig! En annan gång såg jag – även då – Aida på Metropolitan i New York, och satt och greppade balkongräcket stenhårt hela föreställningen – antingen i gåshud eller i tårar!

2016 spelade jag i Alhambra, Spanien med Juanjo Mena och BBC Philharmonic dagen efter att Storbritannien röstade för att lämna EU. Alla grät. Intensiteten när vi framförde Tchaikovskys Symphony No.6 kommer jag aldrig att glömma.

Det bästa med mitt jobb som musiker är föreställningarna. Allt pirr i orkesterdiket strax före konserten, man stämmer allt en sista gång, väntar på att ridån ska gå upp, hör publikens surr och förväntan… och så är det äntligen dags! Och sen kommer applåderna. Det är en fantastisk känsla. Nothing can stop the music

Dela: