Norrlandsoperans Symfoniorkester har sedan 2008 delat ut ett musikstipendium för att uppmuntra ungdomar inom den klassiska musikgenren. Stipendiet delas ut till en person som är bosatt i Västerbottens län, studerar klassisk musik och som visat en musikalisk begåvning av betydande art.

Håll utkik för information om nästa möjlighet att söka Norrlandsoperans musikstipendium.


Femtonåriga Alice Callow fick Norrlandsoperans Musikstipendium 2019

I samband med konserten Traumreise 28 november 2019, delades Norrlandsoperans Musikstipendium på 10 000 kr ut till 15-åriga Alice Callow. Hennes huvudinstrument är sång men hon spelar även piano. 

Alice Callow är elev på Waldorfskolan i Umeå men har även spelat piano sedan 4 årsåldern på Midgårdsskolan där hon också tar sånglektioner.

– Jag skulle inte riktigt kunna tänka mig ett liv utan musiken säger Alice Callow, musik och sång har alltid fått mig att må väldigt bra, de har gett mig kraft och mod hela mitt liv och att få hålla på med musik i framtiden hade varit som en dröm för mig.

Motiveringen:

Alice Callow visar på mognad och konstnärlig intelligens trots sina ringa 15 år. Alice besitter en varm och innerlig röst, som samtidigt har styrka och skärpa för en bred färgpalett av uttrycksmöjligheter. Hennes tolkning av text och musik kommer djupt inifrån med ett ärligt uttryck och vi vill med detta stipendium uppmuntra Alice för vidare studier i sångteknik och musik, för att på bästa sätt förvalta och utveckla sin gåva.

 

 

Dela: