25-26 september 2020

Rum för Performance är en nordlig performancefestival i Umeå som har genomförts 2016 och 2018. Festivalen är ett samarbete mellan Bildmuseet, Vita Kuben och Norrlandsoperan Dans. Rum för performance drivs som en biennal och satsar vidare på att bjuda in performancekonstnärer inom scenkonst och bildkonst internationellt, nationellt, regionalt och lokalt.

Open call för 3 st performance – Deadline 20 oktober 2019

Vi vill redan nu erbjuda möjligheten att arbeta fram nya verk till festivalen den 25-26 september 2020. Tillsammans med Umeå kommun utlyser vi därför produktionsstöd till 3 verk, à 45 000 kr. 

Vem kan söka

Svenska konstnärer och dans- och performanceartister, enskilda el grupp/kompani, kan ansöka om ett projektbidrag på 45 000 kr. Sökande måste ha f-skatt och får själv betala ev. skatt. Bidraget ska användas till produktionskostnader för performanceverk som planeras att presenteras under Rum för performance 2020. 

Studenter är ej berättigade att söka för detta Open Call. Separata studentprojekt planeras med Konsthögskolan i Umeå och eventuellt andra högskolor. 

Praktisk info

Vid medverkan i festivalen står Bildmuseet och Norrlandsoperan för resor inom Sverige, boende samt traktamente.  Viss teknisk utrustning ingår och förhandlas i separat avtal med festivalen. Vi förbehåller oss rätten att inte presentera de medfinansierade verken i vårt program.

Aktuella lokaler för presentation av verken

Bildmuseet; Bottenvåningen, plan 0 med Flexhallen och restaurang, utställningshallar (anpassat efter pågående utställningar) samt alla offentliga ytor, inomhus och utomhus.
Norrlandsoperan; Studioscenen, Vita Kuben, foajéer och restaurang.
Bildmuseet flexhallen, Vita Kuben Norrlandsoperan, Studioscenen Norrlandsoperan

Utomhusperformances/Site specific performances är också möjliga att presentera under festivalen. 

Format Detta Open Call välkomnar performances i olika format och längd, från 5 minuter till durational på flera timmar. De kan framföras i stängda rum, offentliga utrymmen, inomhus och utomhus. 

Urval och besked

En jury bestående av representanter från programavdelningen/Umeå kommun, Bildmuseet och Norrlandsoperan presenterar senast den 5 november vilka tre idéer som får produktionsstöd. Vinnande bidrag kontaktas personligen, övriga meddelas via mejl. Avtal kring bidraget skrivs med programavdelningen/Umeå kommun. 

Ansökan

Sker via följande länk: ansökningsformulär
I formuläret fyller ni i kontaktuppgifter och laddar även upp en pdf med projektbeskrivning och cv. 

Detta Open Call är ett samarbete med Umeå kommun.

ANSÖKAN SKA VARA INNE SENAST KL: 23:00, DEN 20 OKTOBER 2019.

Dela: