För tredje året i rad utlyser Norrlandsoperan i samband med Urban North ett stipendium om 5000 kr. Pengarna är tänkta att stötta unga att arrangera kultur i publika sammanhang. Vinnaren har förutom det ekonomiska bidraget också möjlighet att utan kostnad använda ett scenrum på Norrlandsoperan och ta hjälp av scentekniker. Stipendiet tilldelas en ung person eller en grupp unga som vill genomföra ett evenemang. Alla mellan 13-25 år, boendes i Västerbotten, som är verksamma inom ung urban kultur är välkomna att söka stipendiet.

-Vi vill hjälpa unga dansare, koreografer och arrangörer på flera orter att förverkliga sina idéer och stipendiet är en del av detta. Fokus ligger på eget skapande där man både får stå på scen och prova på att arrangera evenemang, säger danschef Birgit Berndt.

Så här ser kriterierna ut:

En person eller en grupp som har en idé eller en längre gången plan för ett evenemang. Evenemanget måste vara publikt och kan om så önskas genomföras på Norrlandsoperan. Det ska ha en ung urban känsla och handla om dans, musik eller konst och vara genomförbart innan september 2019.

Ansök om stipendiet här

Dela: