Rum för Performance: Slow Pixel

Rum för Performance: Slow Pixel

Slow Pixel är en performance med 176 sniglar och två människor som rör sig i en interaktiv ljudmiljö. De 176 sniglarna har varsin lampa på sitt skal, och medverkar – förutom som självständiga ljuselement i föreställningen – också som medskapare till ljudbilden genom sina rörelser. Sniglarna äter under föreställningens på de kartonger som omger högtalarna, så deras närvaro i rummet påverkar såväl det som händer och det som kommer att hända under föreställningens gång.

Information

Titel:
Rum för Performance: Slow Pixel
Längd:

Pris

Fri entré

Tid och datum

– Black Box Pågår till 22.00 -drop in!

De två människorna vaktar, tar hand om och  flyttar på sniglarna under kvällen. De arbetar med att hålla föreställningen vid liv och påverkar också ljudmiljön och därigenom upplevelsen genom sitt agerande.

Genom videoprojektioner erbjuds publiken att resa mellan det oändligt stora och det oerhört lilla. Snigeln som symbol bjuder in oss till att dra ner på tempot, att ta det lugnt i en värld som värderar snabbhet högre än långsamhet.

Efter avslutad performance flyger sniglarna hem till Frankrike, där de släpps fria i naturen. 

Elizabeth Saint-Jalmes and Cyril Leclerc

Sedan 2012 har konstärerna Cyril Lelerc och Elizabeth Saint-Jaimes arbetat tillsammans med performancekonst, och använt rörelse, bilder, ljud, ljus och olika typer av kroppar som material i sitt arbete. 2015 startade de även en musikalisk duo, Pigeon Pourri + Bisou Love, som adderar levande musik till deras konstnärliga spektrum.

Dela: