Operastudio Norrlandsoperan (ONO) – Ett erbjudande från Piteå Musikhögskola vid Luleå tekniska universitet och Norrlandsoperan för blivande operasångare

Operastudio Norrlandsoperan (ONO)

  • Innehåller praktisk utbildning inom opera under ettårigt magisterprogram eller tvåårigt masterprogram i klassisk musik på Musikhögskolan i Piteå.
  • Erbjuder en sångpraktik inom de befintliga magister- och masterprogrammen vid Musikhögskolan. Operastudions studenter blir tilldelade en roll i en av Norrlandsoperans produktioner under det år de deltar.
  • Undervisningen ges på plats både på Norrlandsoperan i Umeå och på Musikhögskolan i Piteå.
  • 2–4 platser är öppna för ansökan 2024/25. Sista ansökningsdag måndag 15 januari 2024.
  • Första audition sker genom en videoinspelning. Sökande ska spela in framträdanden av 3 verk: en operaaria av Mozart, en bel canto-aria (Donizetti, Rossini eller Bellini) och en sång eller aria på svenska.

Vi är glada att meddela ett nytt samarbete mellan Norrlandsoperan och Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet, där vi erbjuder en möjlighet för 2–4 sångstudenter att få praktisk utbildning inom opera medan de är inskrivna vid Musikhögskolan i Piteås ettåriga magisterprogram eller tvååriga masterprogram i klassisk musik. Undervisningen ges på plats både på Norrlandsoperan i Umeå och på Musikhögskolan i Piteå.

Operastudio Norrlandsoperan (ONO), erbjuder en sångpraktik inom de befintliga magister- och masterprogrammen vid Musikhögskolan. Handledare och instruktörer kommer från Norrlandsoperans och Musikhögskolan.

Operastudions studenter blir tilldelade en roll i en av Norrlandsoperaproduktioner under det år de deltar. Operastudions studenter kommer att delta under hela året i det akademiska programmet i Piteå, som erbjuder individuella sånglektioner, interpretationscoachning och olika möjligheter till studier och framträdanden. Examinator är professor Petter Sundkvist och kursledare är lektor Katherine Osborne, båda knutna till Musikhögskolan.

Operastudio Norrlandsoperan kommer också att inkludera karriärcoachning, ”mock-auditions” (där deltagarna övar de färdigheter som krävs för en framgångsrik audition) och seminarier/workshops presenterade av erfarna lärare från både Norrlandsoperan och Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet.

Ansökan

Ett minimum av två och ett maximum av fyra platser är öppna för ansökan 2024/25, beroende på Norrlandsoperans behov inför kommande säsong. Sista ansökningsdag på universityadmissions.se är måndag den 15 januari 2024.

För mer information om programmen och hur du ansöker, vänligen besök:

Så ansöker du – svensk version

How to apply – English version

 

Sista ansökningsdag: 15 januari 2024.

Dela: