Dans i Västerbotten och Riksteatern Västerbotten samarbetar med ett långsiktigt utvecklingsprojekt i Västerbottens län med dansen i centrum. Projektet pågår under tre års tid, 2021–2023. Vi vill erbjuda Västerbottens Riksteaterföreningar möjligheten att arrangera dans och erbjuda alla invånare i Västerbotten möjligheten att uppleva dans.

I projektet samarbetar länets danskonsulent och riksteaterkonsulent för att förmedla bred kunskap kring dansföreställningar och arrangörskap med fokus på dans. Parterna skapar tillsammans hållbara strukturer för att erbjuda Västerbottens invånare dansupplevelser på alla orter i länet. ”Ett steg dans” arrangerar 1-2 dansföreställningar per år och projektet innehåller även arrangörsutvecklingsmöjligheter genom workshops och fortbildning, för både arrangörer och publik. Vi vill med projektet stärka arrangörerna och tillsammans finna nya publikgrupper med dansintresse, samtidigt som vi stärker norrländska dansproducenter, koreografer och dansare.

Danskonsten är spännande, mångsidig och finns i många former. Vi vill välkomna er in i dansens underbara värld.

Residens i Boliden

Mellan 10 maj– 21 maj kommer dansarna och koreografen ur produktionen Skogshall att arbeta i residens i Boliden. Repetitionerna kommer att vara på Folkets hus. Under residenset kommer dansarna att möta både barn och ungdomar samt arrangera en ”work in progress visning” för allmänheten. Residenset sker i nära samarbete med Riksteaterföreningen i Boliden.

Dela: