Kärlek & politik

Publikröster

Publikröster

En fin upplevelse. Bra musik och skådespeleri.  Bra ordnat i dessa coronatider. 

Jag sitter och läser programbladet just nu! Då föll handlingen på plats! Jag hittade sammanhanget i operan. Synd att jag inte hann läsa det innan föreställningen. Roligt att närvara i ett kulturellt sammanhang igen! Tack så mycket!!

Utomordentligt, bedövande professionellt!

En minnesvärd kväll på många sätt.

Att vara tillbaka på NO, möta alla kända ansikten igen. Föreställningen överträffade mina förväntningar. Sångarna i olika roller sjöng fängslande. Musikerna på scen och i orkesterdiket spelade som vanligt gripande. Scenografin i all sin enkelhet fascinerande. Djupt berörd lämnade jag NO.

Det kändes exklusivt att få vara med i publiken.

Underbara Verdimusik, härligt tolkad av många nya (för oss) solister och någon välkänd solist, proffsiga musiker men lite svårt att hänga med i handlingen. Scenografin avskalad men uttrycksfull. En fin upplevelse, tyckte den kvartett som jag var del av.

Mycket trevligt arrangemang.

Vi kombinerade mat och opera. Verdimenyn var jättefin i början men desserten var ingen höjdare. Föreställningen var mycket väl framförd och man lyckades bra med att skildra känslorna. Ett problem var att det blev litet lösryckta delar så det var inte alltid lätt att förstå varför rollfigurerna agerade om de gjorde.

Vi uppskattar mycket att ni har ambitionen att hålla igång verksamheten trots omständigheterna.

En härlig kväll! Fantastisk musik och sång – vi stornjöt!
Tack för att ni finns!

Imponerande solister och för mig tidigare ohörd Verdimusik. En fin upplevelse! Otroligt att detta kunde åstadkommas på så kort tid!

Det var en härlig upplevelse med Verdis fina musik framförd av Norrlandsoperans fantastiska orkester och med fina sångprestationer.

Gourmetmat för en operasvältfödd 70-plussare. Handlingen var lite snårig men ganska snart lade jag bort att försöka hänga med bland de olika Don Carlos och Rodrigues med flera roller och bara njöt av att njuta av musiken och prestationerna. Tack för det!

Det var fantastiskt på alla vis, bra sätt att ta del av lite olika verk. Och det praktiska kring entrén och platserna, kändes mycket tryggt, skönt att kunna delta i något i dessa tider, (är 70+) lycka till i med övriga föreställningar!

Föreställningen var en välregisserad och musikalisk upplevelse. Hände mycket på kort tid. Vi ses igen.

Jag var mycket nöjd med föreställningen. Lätt att ta till sig, mycket bra musik och sångare. Tack för en fin kväll

Njutbart! Äntligen få komma till Norrlandsoperan!

Den var så bra igår och vi njöt båda två.

En sak som jag gärna skulle vilja ändra, om det går, är att ni kan göra som ni gjorde tidigare. Dvs släppa in de folk som ska sitta i mitten först. Nu var vi så ivriga att vi bara gick raka vägen in och fick därmed oxå släppa förbi folk som skulle längre in på vår rad.  Men det är det enda som jag vill ”klaga” på. Underbart att äntligen få uppleva kultur igen!

Underbara sångare, ssk Elsa Ridderstedt, Giacomo och Sara Ridderstedt. Orkestern briljant. Lite knepig ”story”. Men, en härlig kväll.

Jag tyckte det var en härlig kväll. Kostymvalet var befriande och Schiller var en härlig länk mellan scenerna.

Visst var var det lyxigt att få njuta av lite extra utrymme, men detta hade förtjänat gensvaret från en fullsatt salong.

Vilka röster, vilken orkester! Inte var allt riktigt begripligt, men vad gör det. Helheten funkade, allvar och lekfullhet, framför allt stor musikalitet och timing. Tack för en ljus kväll i en mörk tid.

Tack för en underbar förställning i denna märkliga tid.

Min man och jag var mycket nöjda. Och imponerade av att en föreställning skapats så snabbt.

Sångarna var överlag strålande. Koreografin bra. Men koreografen hade inte  behövt dansa på scenen! Men en hoppfull kväll i pestens tid. Tack! Ps vi hann läsa programmet i förväg. Tror det var bra Ds

Jag gillade det verkligen.

Musiken var suverän och bra att texten, som brukar sjungas ganska enformigt mellan de riktiga sångerna, jag kan inte de rätta orden, lästes och dansades. Så bra hon var. Ha henne kvar när ni sätter upp opera, ni är ju bra på att tänja gränser och låta det väsentliga vara tydligt. Jeansen och gympa dojorna med accenter på vad kläderna egentligen skulle vara, var kul. Dessutom såg artisterna ut att ha roligt. Dekoren var också precis vad som behövdes. I stil med resten. Men musiken var helt och fullt. Bara att njuta.

Jag tyckte mycket om föreställningen. Jättevacker musik och strålande sångare! Den var lagom lång, och bra pris. Mer sånt!

Opera är inte min grej, främst för att det inte går att höra texterna. Ni kunde lika gärna sjunga  ”du måste sluuuta prutta”. Textremsan? Kasta ideliga blickar på den högt upp i skyn (när man sitter på rad 3 som i kväll) stör upplevelsen. Men strunt i textremsan, man blir knappast klokare om man får veta vad som sjungs, snarare blir jag förbannad på fåniga kvinnoroller.

Däremot tycker jag om musiken och det överdrivna känslouttrycket. Ikväll var hjärta-smärta-sången verkligen maxad på alla håll. Och symfoniorkestern, jättebra, jag har i flera år köpt varje säsong i sin helhet, och bara vi blir vaccinerade mot covid så återgår jag till den rutinen. Att ha Schiller med på scenen var också ett härligt grepp.
Summa summarum: bry er inte om mitt gnäll, ni var jättebra! God fortsättning! Ser fram emot Macbeth, den läste jag ju i gymnasiet, så den blodiga mordstoryn kan jag 😉

Bravo! Nöjd med allt!

Betydligt mer Covid-19-säkrat än i handeln. Lokalen hade utan vidare klarat den dubbla publiken!

Fantastisk föreställning!
Arrangemanget fungerade mycket bra med avstånd etc.

Det var lite svårt att hänga med i handlingarna då det var så okända verk, i alla fall för mig och jag hann inte läsa programmet innan.

Kanske skulle ha kunnat vara en kort presentation innan, från scenen? Det spelar dock ingen större roll då det är musiken och sånginsatserna som är viktiga när det gäller opera. Jag tycker det är fantastiskt att ni lyckats få fram en sådan här föreställning – och coronaanpassat – på så kort tid. Roligt att höra dessa Verdioperor, de lät som Verdis verk brukar göra.

Operan var otroligt bra för att ha så liten tid för komposition och förberedelse.

Sångarna var utomordentliga, de bästa jag hört på mycket länge. Musiken var mycket vacker och symfoni orkestern på topp. Handlingen var kanske lite långsökt och för mig ganska obegriplig. Jag gillade jeansen på sångarna.

Information

Titel:
Kärlek & politik
Längd:

Tidigare tillfällen

Dela: