Vad är grejen med opera?

Vad är grejen med opera?

Följ med in bakom kulisserna, luncha med Bach, köp en hatt från kostymförrådet och avsluta med Sveriges nördigaste After Work! Den 8 mars öppnar Norrlandsoperan portarna till en riktig heldag. En dag för dig som besöker oss ofta och för dig som aldrig satt din fot här tidigare. Följ med oss från öppning till stängning eller handplocka dina egna favoriter i vårt digra program:

Information

Titel:
Vad är grejen med opera?
Längd:

Tidigare tillfällen

10.00-11.00 Guidad visning bakom kulisserna

Vi besöker kostymavdelningen, attributmakeriet och snickeriet. Visningen är gratis för ett begränsat antal besökare, biljett behövs:

Fullsatt

11.30-14.30 Utförsäljning ur kostymförrådet

Vi öppnar kostymförrådet och säljer kostymer, hattar och skor från de två senaste operaföreställningarna Orfeo & Euridice samt La Traviata. Norrlandsoperans kostymmästare Maria Öhgren-Hedberg och kostymtekniker Anna Eliasson finns på plats. Skynda fynda, vid tidigare utförsäljningar har plaggen flugit från galgarna!

12.30-13.30 Bach till lunch

Mannen, musiken, myten. Birgit Berndt, Norrlandsoperans tf konstnärliga ledare, introducerar oss till vårens opera Vi- en okänd opera av Bach?, följt av lunch och samtal om Bach med dirigent Olof Boman och journalisten och författaren Nicholas Ringskog Ferrada-Noli. Det blir tyskt tema på menyn såklart! Bratwurst och goda tillbehör + kaffe och kaka till efterrätt för 125 kr

Boka din lunchbiljett här. Få platser kvar!

14.00-14.30 Öppen repetition av Vi – en okänd opera av Bach?

Häng med på ett smakprov av Norrlandsoperans jubileumsföreställning Vi – en okänd opera av Bach?
Vi smyger in under en repetition där vi får följa regissörens och dirigentens arbeten med ensemblen och orkestern.
Bli först i hela världen att få en glimt av denna helt nyskapade opera! Besöket är gratis för ett begränsat antal besökare.

Fullsatt

16.00-17.00 Sveriges nördigaste AW – Vad är grejen med opera?

Under ledning av Norrlandsoperans tf konstnärliga ledare Birgit Berndt, berättar journalisten och författaren Nicholas Ringskog Ferrada-Noli om vad som egentligen är grejen med opera och spelar några av sina egna absoluta favoritstycken. Hur kan en 400 år gammal konstform fortfarande väcka så starka känslor? Hur ska man göra om man vill närma sig opera, om man aldrig har satt sin fot i ett operahus, men är nyfiken på vad som döljer sig i denna mytomspunna värld? I samband med detta smyglanseras Nicholas Ringskog Ferrada-Nolis nya bok Dröm och skådespel – en introduktion till opera. 

Kvällen till ära finns både ostron, champagne och operatoast på Elektras meny. En riktig helkväll för både aspirerande och fullfjädrade kulturnördar. Fri entré!

För större sällskap maila info@elektraumea.se för bordsbokning.

Hela dan

Kolla in scener från förr, en utställning med sju scenmodeller från operaföreställningar i huset från 1986-2014. I Norrlandsoperans foajéer visas sju scenmodeller från operaföreställningar från åren 1986-2014. Scenmodellerna är ett av scenografens verktyg i dennes arbete med en föreställning.

Dela: