Skogen

Skogen

Välkommen till Skogen – en visuell och interaktiv ljudkonstupplevelse för alla! Inne i Skogen förvandlas du till musiker och tillsammans med andra besökare bildas en gemensam, interaktiv orkester.

Information

Titel:
Skogen

Pris

Fri entré

Tid och datum

Klacken, foajén

Tidigare tillfällen

Klacken, foajén
Klacken, foajén
Klacken, foajén
Klacken, foajén
Klacken, foajén
Klacken, foajén
Klacken, foajén
Klacken, foajén
Klacken, foajén
Klacken, foajén
Klacken, foajén
Klacken, foajén

Skogen är en spännande plats för unga att uppehålla sig i under sitt besök på Norrlandsoperan. I Skogen finns en liten scen för dans- och musikföreställningar, men också ett antal musikinstrument i form av lingon. Lingonen är fulla av bearbetade ljud från vår natur – myggor, bäckar och fåglar – allt filtrerat genom en symfoniorkesters underbara klangpalett. Besökarna är musiker och tillsammans bildar ni en gemensam och interaktiv orkester!

Skogen kan besökas i samband med Biljetter & Besöks öppettider, samt i anslutning till våra föreställningar. Kom gärna lite innan, eller stanna kvar en stund efter föreställningen du ska besöka, så hinner ni testa Skogens alla ljud tillsammans!

Konstnärliga teamet bakom Skogen

Ulla Karlsson är frilansande scenograf och kostymör med bas på Profilteatern i Umeå. Förutom ett stort antal teaterscenografier och några arbeten för musikscenen har Ulla formgivit utställningar på såväl Västerbottensmuseet som Kvinnohistoriskt museum. Ulla mottog 2019 Västerbottens Kurirens kulturpris. 2003 valdes Ulla till ”Årets scenograf” av Riksteaterns nättidning Nummer. 2015 vann Ulla Skpappriset i kategorin ”Årets designer”:

Anders Lind är tonsättare och ljudkonstnär och verksam som konstnärlig lektor och forskare vid Institutionen för Estetiska ämnen, Umeå universitet. Hans verk, som både innefattar interaktiv ljudkonst och kompositioner för orkestrar, körer, ensembler och solister framförs och ställs ut kontinuerligt i både nationella och internationella sammanhang. I sin forskning utvecklar och undersöker han nya möjligheter för framföranden av samtida konstmusik genom användning av interaktiv teknik och innovationer. Hösten 2020 får Umeåpubliken chansen att höra verket Mosquito County, som är ett beställningsverk för Norrlandsoperans Symfoniorkester i samspel med elektroniskt bearbetade klanger från den norrländska naturen.


Dela: