Djurens Karneval

Camille Saint-Saëns verk Djurens Karneval sprudlar av ren och oförfalskad glädje. Här får vi uppleva allt från Lejonens majestätiska parad och färgsprakande burfåglar till den vackra Svanen som glider fram över stilla vatten. Dessutom dyker oväntade figurer upp, såsom de enträget övande Pianisterna och de sedan länge förstenade Fossilerna.

Norrlandsoperan || 24 augusti 2024

För barn 3-10 år. Längd: 25 minuter.

Familj
Djurens karneval

En magisk värld

Djurens Karneval bjuder in till ett magiskt universum fyllt av fantasifulla varelser. Med Camille Saint-Saëns klassiska toner som bakgrund förs du till en plats där fantasi och verklighet möts på ett förtrollande sätt.

Historik och betydelse

Sedan urpremiären 1922 har Djurens Karneval blivit älskat av både unga och gamla. Detta musikstycke, även känt som Le carnaval des animaux, har tolkats på många olika sätt och är ett av Saint-Saëns mest ikoniska verk. Verkets humor och glädje har inspirerat många, vilket gör det till ett populärt val för både vuxna och barn.

Inspirerande och tidlös

Djurens Karneval fortsätter att inspirera och dess inflytande kan höras i nutida verk, såsom i musiken till Disneys Skönheten och Odjuret. Följ med på en resa där verklighet och fantasi möts, och låt dig förtrollas av detta tidlösa mästerverk.

Information

Fri entré
Bokningen av fribiljett öppnar 12 augusti kl 10.00. I övrigt är det drop-in som gäller.

Kom i tid! Din fribiljett gäller endast fram tills 10 minuter före start, därefter erbjuds lediga platser till drop-in kön.
För barn 3-10 år
Den här föreställningen passar bäst för barn 3-10 år.
Dela:

Tid och datum

lördag 24/08

14:00

Familj
Djurens Karneval

Konsertsalen onumrerad

lördag 24/08

15:30

Familj
Djurens Karneval

Konsertsalen onumrerad