Impulso – Rocío Molina & Sabîl

Rocío Molina från Madrid är en av vår tids stora flamencostjärnor.

Norrlandsoperan || 23 november 2024

60 minuter

Dans

Eldig flamenco och en sangria i handen

Rocío Molina från Madrid är en av vår tids stora flamencostjärnor. Hon började dansa redan som treåring och gjorde sina första koreografier när hon var sju. Beundrad för sin tekniska briljans och sitt ständiga risktagande omskapar hon flamencon med respekt för dess traditioner. Något som fått Mikhail Baryshnikov att knäböja framför henne.

Hennes besök på Norrlandsoperan 2008 lever kvar i mångas minne och nu kommer hon äntligen tillbaka. Den här gången med den Sverigebaserade trion Sabîl, som består av exilpalestiniern Ahmad Al Khatib på oud, slagverkaren Youssef Hbeisch från norra Israel och klarinettspelaren Lena Nowak från Göteborg. Tillsammans skapar de Impulso, ett ursinnigt utbrott av rytmer och rörelse.

Obs: Det här är inte kvällens enda flamenco! Dubbla upp njutningen med Taranto aleatoria av María del Mar Suárez la Chachi, som börjar klockan 18.00 i Black Box.

Information

Priser
Ordinarie:365 kr
Pensionär:325 kr
Student / 19-26 år:180 kr
Upp t o m 18 år:80 kr
Scenpass:290 kr
Introduktion

Välkommen till introduktion 30 minuter före start i publikfoajén.

Dela:

Tid och datum

lördag 23/11

19:00

Dans

Medverkande

Koreografi och dans

Rocío Molina

Komposition och oud

Ahmad Al Khatib

Musikarrangemang

Ahmad Al Khatib och Youssef Hbeisch

Klarinett

Léna Nowak

Percussion

Youssef Hbeisch

Kostym

Julia Valencia

Kostymdesign

Leandro Cano

Arrangör

Norrlandsoperan, Umeå Teaterförening

Inför besöket

En upplevelse på Norrlandsoperan sträcker sig även utanför våra salonger. Du kan beställa mat och dryck att avnjuta före dansföreställningen börjar. Våra cateringvänner från Gotthards krog, Kajen och Kulturbageriet gör allt för att förgylla ditt besök på Norrlandsoperan med ett utbud av goda mackor, bakverk, kaffe, läsk, vin, bubbel och öl.

Upptäck mer