Qarl Qunt med vänner

Norrlandsoperan || 24 augusti 2024

Dans
Qarl Qunt med vänner

Våra kings och queens

Dansaren och koreografen Sofia Södergård, även känd under sitt dragking-alter ego Qarl Qunt, träffade 2021/2022 en grupp kvinnor och män genom Norrlandsoperans 3-åriga community-projekt Dancing in your shoes med publikutveckling och queer identitet som tema. Hon ledde gruppen i en lång rad workshops och under en heldag i drag transformerade deltagarna sig till en grupp av personliga dragkings och en queen. Gemensamt och var för sig utforskade de sig själva via könskodade rörelser och poser.

Våra kings och queens återvänder här och tillsammans med Qarl Qunt får vi en inblick i deras transformerande workshoparbete samt en kort dragshow full av stereotyper, rörelse och fabulösitet. 

Efteråt är ni varmt välkomna att dansa loss med kings & queens!

Om Sofia Södergård

Sofia Södergård är dansare, koreograf, skådespelare och DJ. Utbildad på klubb- och streetdansscenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola har hon en bred repertoar som alltid tar avstamp i det feministiska och utmanande.

Södergård är en av grundarna till danskompaniet P*fect som bland annat setts på Sadler’s Wells i London, Melodifestivalen, Juste Debout i Paris samt varit förband till Lady Gaga.

Hon har turnerat både inom Dansnät Sverige och genom Riksteatern med sitt drag-king alter ego Qarl Qunt och den egna föreställningen SLICK samt även turnérat med Dansnät Sverige i performanceartisten Charlotte Engelkes verk Transplantation. Både SLICK och Transplantation har producerats i samarbete med Norrlandsoperan.

Under de senaste åren har hon bland annat koreograferat musikalen Cabaret på Den Nationale Scene, Familjen Kaos Slå Pattarna i Taket och Angels in America på Dramaten. Dessutom medverkade hon i Falk Richters föreställning PRIDE på Det Kongelige teater i Köpenhamn.

”Jag brinner för att arbeta feministiskt, inkluderande och utmanande. Med makt, maskulinitet och femininitet i kroppsspråket, uttrycket och blicken. På stort allvar och med massor av humor.”
Sofia Södergård

Information

Fri entré
Bokningen av fribiljett öppnar 12 augusti kl 10.00. I övrigt är det drop-in som gäller.

Kom i tid! Din fribiljett gäller endast fram tills 10 minuter före start, därefter erbjuds lediga platser till drop-in kön.
Dela:

Tid och datum

lördag 24/08

17:00

Dans
Qarl Qunt med vänner

Black Box, onumrerad salong

lördag 24/08

20:00

Dans
Qarl Qunt med vänner

Black Box, onumrerad salong