Virginia Woolf

Onödiga tankeströmmar i dur och moll. Piteå kammaropera ger en tvådelad musikteaterföreställning, i regi av Elisabeth Ljungar.

Norrlandsoperan || 15 oktober 2024

70 minuter

Opera

Ljus och mörker

Långt efter sin död fortsätter Virginia Woolf att hänföra och inspirera sina läsare med klassiker som Mrs Dalloway, Ett eget rum och Orlando. Genom dagböckerna har vi också fått en inblick i hennes känsloliv, som dessvärre präglades av djupa depressioner. 

I föreställningens första akt får vi lära känna Virginia Woolf på djupet via hennes egna dagboksanteckningar. Allt inleds med en sångcykel, skriven av den amerikanske tonsättaren Dominick Argento: From the Diary of Virginia Woolf. Där speglar han författarens tankeströmmar och känslovirvlar i musik. Författaren gestaltas i denna akt av mezzosopranen Emma Sventelius tillsammans med en kammartrio. 

Efter paus får vi se en annan, ljusare sida av Virginia Woolf. Skådespelaren Andrea Björkholm framför då Änkan och papegojan, en dramatiserad version av Woolfs humoristiska novell med samma namn. Musiken i andra akten är skriven av den italienska filmmusikskaparen, Nino Rota.

För regi och dramatisering i föreställningen står Elisabet Ljungar, Norrlandsoperans tidigare musikchef och regissören bakom succéoperan Blanche och Marie från 2014.

Information

Priser
Ordinarie:350 kr
Pensionär:315 kr
Student / 19-26 år:175 kr
Upp t o m 18 år:80 kr
Grupp minst 10 pers:315 kr
Introduktion

Välkommen till introduktion 30 minuter före start i publikfoajén.

Dela:

Medverkande

Musik i akt 1 

Dominick Argento 

Musik i akt 2 

Nino Rota

Libretto

Utifrån texter av Virginia Woolf 

Regissör och dramatisering

Elisabeth Ljungar

Arrangemang av första aktens sångcykel

B Tommy Andersson 

Scenograf och kostymdesign

Maria Antman

Ljusdesign och ljustekniker

Jesper Cederholm

På scenen

Mezzosopranen Emma Sventelius, och skådespelaren Andrea Björkholm

Tekniker

Mats Lundberg

Producent

Pia-Karin Helsing Rivera

Operachef, Piteå kammaropera

Monica Danielson

Inför besöket

En upplevelse på Norrlandsoperan sträcker sig även utanför våra salonger. Du kan förbeställa mat och dryck att avnjuta under pausen. Våra cateringvänner från Gotthards krog, Kajen och Kulturbageriet gör allt för att förgylla ditt besök på Norrlandsoperan med ett utbud av goda mackor, bakverk, kaffe, läsk, vin, bubbel och öl.

Upptäck mer