Valthorn

Anders Kjellberg 

”Variationen ger största glädjen” 

Valthorn: Anders Kjellberg

Möt musikerna

Jag heter Anders Kjellberg och är hornist i Norrlandsoperans symfoniorkester. Jag är uppvuxen i Arboga men flyttade till Stockholm 1979. Efter avslutad utbildning vid musikhögskolan frilansade jag några år tills jag så småningom fick jobb på länsmusiken i Sörmland. Där var jag hornist i en brasskvintett fram till 2000 då jag bestämde mig för att börja frilansa igen.

När jag fick erbjudande om att komma till Norrlandsoperan och jobba en längre period tyckte jag det skulle vara kul att prova på att vara kvar i Umeå ”på riktigt” ett tag. Jag hade varit här i kortare produktioner tidigare så jag visste på ett ungefär vad jag gav mig in på! Sagt och gjort – sedan 2013 har jag varit anställd här.

Norrlandsoperan är unik med både en opera och konsertlokal i samma byggnad, vilket gör att arbetet blir mycket variationsrikt med såväl opera som konsertproduktioner. Vilket som sen är roligast – att göra skolkonserter för entusiastiska barn och ungdomar – eller att få uppleva stående ovationer i operasalong och konsertsal efter en kul föreställning, är svårt att avgöra. Återigen är det nog variationen som ger största glädjen i det här jobbet.

Personligt

Mer information kommer.