Inom Dans i Västerbotten finns ett särskilt fokus på aktiviteter som engagerar barn och unga. Distribution och subvention av skolföreställningar är en del av det arbetet. Dansföreställningar för barn och unga presenteras i Norrlandsoperans utbud för hela länet varje år. Dansläger och workshops arrangeras i samarbete med studieförbund, fritidsgårdar och andra organisationer. Danskonsulentverksamheten syftar till att öka kunskaperna om dans regionalt.

Skapande skola

Med bidraget Skapande skola kan professionella kulturaktörer och -pedagoger tillsammans med lärare ge elever möjlighet till personlig utveckling. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Du kan vända dig till danskonsulentverksamheten med dina frågor och för hjälp att bolla idéer eller få kontakt med dansutövare.
På Kulturrådets hemsida kan du läsa mer om Skapande skola.

Workshops

Varje år arrangerar Dans i Västerbotten 4–6 st dansworkshops för personer 15–25 år. Under dessa workshops får du möta ledande danslärare, dansare och koreografer från hela världen. Dessa workshops är till för dig som vill utmana dig själv i din dansträning och är intresserad av att testa nya stilar. De workshops som Dans i Västerbotten arrangerar är också ett gyllene tillfälle för dig som ser dans som ett framtida yrke och vill få en inblick i en dansares vardag och arbetssätt. Håll dig uppdaterad om kommande workshops via Dans i Västerbottens nyhetsbrev eller i kalendariet här på hemsidan.

Dela: