Dancing in your shoes

Dancing in your shoes

Kan vi öva upp vår inlevelseförmåga genom dans?
Har vi underskattad den kreativa potentialen av obalans?
Se dansentusiaster från Umeå och Madrid förvandla livserfarenhet till rörelsepoesi.

Information

Titel: Dancing in your shoes

Längd:

Priser

Ordinarie:
80 kr
Pensionär:
80 kr
Student / 19-26 år:
80 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr

Tidigare tillfällen

I drygt två års tid har människor i åtta europeiska städer deltagit i det europeiska community-och publikutvecklingsprojektet Performing Gender – Dancing in your shoes varav Norrlandsoperan är den enda skandinaviska parten. De har närmat sig livet och konsten genom workshops med professionella koreografer och upptäckt spännvidden i sin uttrycksförmåga. De har utforskat identitetsfrågor, lyssnat intensivt med sina hjärtan och öppnat sig för varandra i rörelse.

Vingel av Sindri Runudde och Umeå-communityt

I ett förtroligt samarbete med koreografen Sindri Runudde och kompositören Marta Forsberg, utforskar Umeborna kraften och kreativiteten i stunder av obalans.

Vingel påminner oss om att lyssna nyfiket, inåt och utåt, och att ta vara på den laddade stunden, här och nu.

Utomhuspremiärern av Vingel ägde rum under Nationaldagsfirandet i Döbelns park den 6 juni. Då i sällskap med Dancing in your shoes-gruppen från Ljubljana, Slovenien, som visade delar ur sin föreställning Nobody whistles anymore.
Vingel kommer också att visas i Madrid den 4 december på Certamen Festival.
Scrolla längre ner på sidan för video om Umeå-gruppens resa tillsammans samt bilder från föreställningen.

Utställning om deltagarnas resor i Dancing in your shoes

I Norrlandsoperans foajé kan ni ta del av Umeå-dansarnas resa genom bilder av Elin Berge och Samuel Pettersson.
Fotografier av Elin Berge med rörande ögonblick från workshops och repetitioner, magiska skapelser från kostymworkshop med Tove Berglund samt kaxiga dragkings och en queen från dragworkshop med Sofia Södergård.
Och så klart bilder av Samuel Pettersson från genrep och utomhuspremiär av föreställningen Vingel.
Vid utställningen rullar också videos som skildrar både Madrid- och Umeå-gruppens resor – personliga och som grupp – i och genom projektet Dancing in your shoes.

On How We Occupy the Body av Javier Vaquero, Marina Santos och Madrid-communityt

Vi gästas av den spanska parten i projektet Performing Gender – Dancing in your shoes – med en grupp från Madrid.

Spanjorerna har under koreografen Javier Vaquero och Marina Santos ledning jobbat med sina personliga uttryck. De använder den växande energin från dansen för att bygga upp en trygg gemenskap som omfamnar allt som de är. Denna energi vill de nu bjuda Umeåpubliken på, i form av ett kärleksfullt performance.

“Vi befinner oss i en process. Vi håller på att förstå vad det innebär att dela med sig av och visa upp sig själv. Vi håller på att förstå hur vi kan öppna något så intimt som vår kollektiva kropp. Vi har ingen aning om vad som kommer att hända, men vi vet att vi har grävt djupt inom oss själva och alltid dansande. Vi vet att vi har delat erfarenheter en längre tid med kroppen i centrum. Och nu har vi utmaningen att koka ner all denna historia till några få rörelser. Rörelse är en talisman, en amulett. Så i den här föreställningen, som fortfarande är under utveckling, vill vi ge er den amuletten full av berättelser, genomborrade av oenighet i dess vidaste bemärkelse.” Madrid community

Kort film med bildspel om Umedansarnas resa

Ta del av Umeå-gruppens resa med Dancing in your shoes. Elin Berges fotografier från workshops och repetitioner, Samuel Petterssons bilder från genrep och utomhuspremiär på Nationaldagen förenas här med Marta Forsbergs meditativa musik och några av deltagarnas poetiska bildbetraktelser.

Genrep Vingel

Utomhuspremiär Vingel

Dela: