Dancing in your shoes / Vingel

Dancing in your shoes / Vingel

Kan vi öva upp vår inlevelseförmåga genom dans?
Har vi underskattad den kreativa potentialen av obalans?
Se dansentusiaster från Umeå och Madrid förvandla livserfarenhet till rörelsepoesi.

Information

Titel: Dancing in your shoes / Vingel

Priser

Ordinarie:
80 kr
Pensionär:
80 kr
Student / 19-26 år:
80 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr

Tid och datum

I två års tid har människor i åtta europeiska städer deltagit det europeiska community-projektet Dancing in your shoes. De har närmat sig livet och konsten genom workshops med professionella koreografer och upptäckt spännvidden i sin uttrycksförmåga. De har utforskat identitetsfrågor, lyssnat intensivt med sina hjärtan och öppnat sig för varandra i rörelse.

Vingel av Sindri Runudde och Umeå-communityt

I ett förtroligt samarbete med koreografen Sindri Runudde och kompositören Marta Forsberg, utforskar Umeborna kraften och kreativiteten i stunder av obalans.

Vingel påminner oss om att lyssna nyfiket, inåt och utåt, och att ta vara på den laddade stunden, här och nu.

Nytt verk av Javier Vaquero och Madrid-communityt

Spanjorerna har under koreografen Javier Vaqueros ledning jobbad med sina personliga uttryck. De använder den växande energin från dansen för att bygga upp en trygg gemenskap som omfamnar allt som de är. Denna energi vill de nu bjuda Umeåpubliken på, i form av ett kärleksfullt performance.

Utställning om Umedansarnas resa

Fotografier av Elin Berge från workshops och repetitioner gör sig hemma i ljudlandskapet av deltagarnas poesi, stånk och stön. Beundra magiska skapelser från kostymworkshopen, rörande ögonblick i dansen, kaxiga dragkings och en queen.Dela: