Dans på Nationaldagen – Rail2Dance

Dans på Nationaldagen – Rail2Dance

Tänk dig en järnvägsstation, en tågperrong, ett torg eller en hållplats i kollektivtrafiken. Hur beter du dig på dessa platser – Hur rör du dig, hur står du, vad gör du?

Fri entré

Information

Titel: Dans på Nationaldagen – Rail2Dance

Längd:

Pris

Fri entré

Tid och datum

  • Vänortsparken Dansen passar alla åldrar och kräver ingen tidigare dansvana. Drop in!

Projektet Rail2Dance som sträcker sig under 40 dagar från Tammerfors, via Vasa, Umeå Malmö, Chemnitz, Maribor och Ljubljana utgår från mänskliga beteendekoder i det offentliga rummet. Med hjälp av koreografier och lekar förändrar projektets dansare de gällande beteendereglerna. Med nya rörelser belyser de inte bara kroppsspråkets oskrivna regler, de ifrågasätter också innebörden av gemenskap och kastar ljus över miljöer där vi alltför ofta bara går förbi varandra utan någon notis.

Genom popup-dans som plötsligt dyker upp på offentliga platser kan vi, åtminstone för ett ögonblick, ansluta oss till en potentiellt annorlunda värld, där vi kan avveckla sociala beteendekoder och skapa nya regler. Även om det bara är ett ögonblick av att hålla varandra i hand, sjunga på tågstationen eller ligga ner på torget.

Genom att flytta dansen från inomhusscener ut i det offentliga rummet söker projektet hitta en ny publik för samtida dans, som i framtiden även kan komma in i teaterns salar.

Workshop Rail2Dance – Lär dig The Electric Slide!

The Electric Slide är en av de mest populära danserna inom linedance och består av 18 steg som upprepas om och om igen. Rörelserna är enkla att lära sig och efter att du bemästrat grunderna kan du börja leka med stegen och sätta din egen prägel.

Vi bjuder in till en workshop i The Electric Slide som leds av dansaren och koreografen Maria Naidu. Under workshopen vill vi skapa en känsla av gemenskap där dansglädje är i fokus.

Maria är en del av teamet i projektet Rail2Dance som ni kan se mer av i Umeå mellan 4-7 juni, håll utkik i parker och på gator!


Ännu mer dans på Nationaldagen!

Missa inte Dancing in your shoes kl 13.15–14.10 i Döbelns park

 

Dela: