Kärlek & politik

  • Opera

En helafton med Verdi

En helt ny operaföreställning som baseras på scener ur fyra operor av Verdi; Don Carlo, I Masnadieri, Louisa Miller och Giovanna d’Arco. För musiken står självklart Norrlandsoperans symfoniorkester som denna gång medverkar både på scenen och i orkesterdiket.

Information

Titel:
Kärlek & politik
Längd:

Priser

Ordinarie:
280 kr
Student/ 19-26 år:
150 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Pensionär:
230 kr
Scenpass:
230 kr

Tidigare tillfällen

– Stora Scenen Premiär!
– Stora Scenen
– Stora Scenen
– Stora Scenen
– Stora Scenen
– Stora Scenen

Operorna bygger i sin tur på fyra dramer av den tyske romantikern Friedrich Schiller: Die Räuber (Rövarna 1781), Kabale und Liebe (Kärlek och politik 1783), Don Karlos (Don Carlos, 1787) och Die Jungfrau von Orleans (Den orleanska jungfrun (Jeanne d’Arc) 1801).

– Alla fyra operor kretsar kring två teman: kärlek och politik. Det är världsdramatik när den är som bäst – den diskuterar tidlösa dilemman som människor i olika tider och historiska skeden kan mötas i. Även om tiden är i ständig förändring så verkar vi människor återkomma till samma svårigheter i livet, berättar regissören Dan Turdén.

Det är en väldigt ovanlig repertoar, med i Sverige sällan spelade verk av Verdi. Chansen att få uppleva dem kommer kanske aldrig tillbaka. /Dan Turdén, regissör


Dela: