Stipendiekonsert

Stipendiekonsert

Tre av vinnarna av Norrlandsoperans årliga musikstipendium spelar tillsammans med symfoniorkestern.

Information

Titel: Stipendiekonsert

Längd:

Priser

Ordinarie:
200 kr
Pensionär:
180 kr
Stud/ 19-26 år:
100 kr
3-18 år:
80 kr
Supporter:
170 kr
Balkong, priszon D:
100 kr

Tidigare tillfällen

Norrlandsoperans årliga musikstipendium:

Norrlandsoperans symfoniorkester har sedan 2008 delat ut ett musikstipendium för att uppmuntra ungdomar inom den klassiska musikgenren. Stipendiet delas ut till en person som bor i Västerbotten, pluggar eller är intresserad av klassisk musik och som visat en musikalisk begåvning av betydande art, inom ett visst instrument eller sång. Stipendiesumman är 10 000 kr. Läs mer om stipendiet.


Vinnare 2019:
Alice Callow, sång.

Alice Callow är 18 år och studerar just nu på Midgårdsskolans musikprogram, årskurs två.

”Musik betyder väldigt mycket för mig, både att själv få sjunga men även att få lyssna på andra är väldigt roligt. Att få sjunga med en orkester är ingenting jag gjort förut men ser verkligen fram emot det även om det känns nervöst också”.

 

 

Foto: Torbjörn Jakobsson

Vinnare 2018:
Elias Xie, piano.

Elias Xie (2005) är uppvuxen och född i Sverige. Idag läser Elias på Midgårdsskolans musikprogram med Pernilla Sandborg och Jonas Olsson som pedagoger men till hösten börjar han studera på klassiska spetsutbildningen på Nordiska Musikgymnasiet. Elias är även musikaliskt aktiv på andra instrument och har deltagit i flera symfoniorkestrar/ungdomsorkestrar och festivaler som bl.a. Kammarmusikfestivalen. Därefter har han även tävlat, framförallt innan pandemin och tagit flera priser som bl.a andra pris på Steinway Piano Festival samt vunnit extrapriset ”Bästa tolkning av ett modernt stycke”. Förutom som solopianist har Elias även spelat som solist med flera orkestrar och deltagit i diverse masterclasses.

Läs om Elias på vk.se (PLUS-artikel)

 

 

Foto: Vitoria Fyhr

Vinnare 2017:
Albin Axelsson, piano.

Pianisten Albin Axelsson är född 1999. Han studerar för närvarande vid Musikhögskolan Ingesund med lärarna Mikael Kanarva och Hsin-bei Lee och börjar till hösten på masterprogrammet på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Albin har deltagit i ett antal evenemang, för att nämna några: Första pris i Gothenburg International Piano competition, ett antal stipendium (från Kungliga Musikaliska Akademien och Norrlandsoperan) samt framträdanden på flera pianofestivaler och konserter med olika teman (konsert på Georgiskt tema i samarbete med Georgiska ambassaden och konsert med tema Stenhammar med Stenhammars barnbarn i publiken etc). Albin har också medverkat i ett antal masterclasses både med Svenska och internationellt erkända pedagoger.

 

 


 

Dela: