Vita kuben fyller 20!

Vita kuben fyller 20!

Vita Kuben fyller 20 år och det ska såklart firas hela dagen och kvällen med föreställningar, utställning, tårta, allsång och DJ:s !

Fri entré

Information

Titel: Vita kuben fyller 20!

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

14.00 & 19.00   Vissa somnar helt

På Stora scenen får vi se och höra Anders Teglund spela pianomusik och Sara Granér teckna liveteckning som projiceras i hela rummet. Lägg dig ner. Låt tankarna vandra bort eller somna helt till ett framträdande om tillståndet mellan dröm och vakenhet.
.

Biljetter

15.00 Tårtkalas på Elektra


14.00 – 21.00   Johanna Hästö – Åminnelsens befolkning

Konstnären och koltecknaren Johanna Hästö tecknar live i Vita kuben under födelsedagsfirandet. Hennes utställning Åminnelsens befolkning kan du se i Vita kuben fram till den 15 oktober.
I Johanna Hästös konst undersöks funktioner i samhällskroppen. Hon intresserar sig för det utrymme som öppnas upp där något förväntat saknas. Kolet— allt levandes minsta gemensamma nämnare.
Läs mer om utställningen

21.00   SOMA – Oona Libens

Ur en stor ömtålig maskin skapas ett skuggspel – denna apparatkropp manövreras varsamt av två människor. Minsta felsteg kan försinka och trassla till resten av händelseförloppet. Välkommen till Soma, här färdas vi in i konstnären Oona Libens’ universum av fladdrande skuggor och analoga bildprojektioner.
.

22.00   Allsångsperformance

Vi avslutar kvällen med allsång i operans bistro följt av DJ på Elektra.
I operans bistro framför Sara Edström & Catti Brandelius egna och andras kampsånger med hjälp av publiken. En rytm kan stötta när kroppen inte orkar, en sångtext kan trösta och bära en framåt. Konstnärerna berättar om sånger som har hjälpt dom att kämpa, skapa, eller bara hålla ut.

23.00.  Trio Igloo

Efter allsången är det dags för Trio Igloo att gå upp på scenen i Bistron. Bandet består av Tor Lundmark: sång och gitarr, Lisa Carlsson: gitarr och sång, Erik Gunnarsson: trummor och sång. Kvällen avslutas med DJ på Elektra!

Varmt välkomna!

Dela: