Det självspelande pianot och Maria W Horn

Norrlandsoperans 50-årsfirande fortsätter – med Daniel Nelsons nyskrivna verk för vårt Yamaha Disklavier och symfoniorkester. Eduardo Strausser leder konserten, som även bjuder på festlig musik av Paul Hindemith.

Norrlandsoperan || 6 februari 2025

2 h 15 min inkl paus

Konsert
Det självspelande pianot och Daniel Nelson

Första gången och storslagen symfoni

Ja, det här är den första gången som Norrlandsoperans symfoniorkester har en ickemänsklig solist. I stället är det vår självspelande flygel från Yamaha som gör jobbet. Musiken är skriven av tonsättaren Maria W Horn, född 1989 i Härnösand, numera bosatt i Stockholm.  

Horn skapar elektroakustiska ljudvärldar med en varierad instrumentation och drabbande meditativa stämningar. Hon är också medgrundare av skivetiketten XKatedral, där hon släppt tre album, varav det senaste, vokalverket Panoptikon, inspirerats av ett historiskt fängelse i Luleå.  

Paul Hindemiths storslagna symfoni Mathis der Mahler från 1934 avslutar konserten. På den tiden förbjöds hans musik av nazistregimen. Men konsten har en förmåga att överleva det mesta. Låt oss fira det också, nu när vi ändå är igång! 

Information

Priser
Ordinarie:365 kr
Pensionär:329 kr
Student / 19-26 år:180 kr
Upp t o m 18 år:80 kr
Grupp minst 10 pers:329 kr
Dela:

Tid och datum

torsdag 06/02

19:00

Konsert

Medverkande och program

Dirigent

Eduardo Strausser 

Solist

Yamaha Disklavier 

Musiker

Norrlandsoperans symfoniorkester

Program


Maria W Horn: Phantom of Grace för disklavier and orchestra. Beställningsverk för Disklavier och orkester och uruppförande.

Paul Hindemith: Mathis der Maler

 

Inför besöket

En upplevelse på Norrlandsoperan sträcker sig även utanför våra salonger. Du kan förbeställa mat och dryck att avnjuta under pausen. Våra cateringvänner från Gotthards krog, Kajen och Kulturbageriet gör allt för att förgylla ditt besök på Norrlandsoperan med ett utbud av tilltugg, bakverk, kaffe, läsk, vin, bubbel och öl.

Upptäck mer