Incus – Anna Öberg

Urpremiär på Norrlandsoperan. Anna Öberg fortsätter att utmana och hedra den svenska folkdanstraditionen med rytmiska lekar och figurer.

Norrlandsoperan || 27 september 2024

45 minuter

Dans

Feel-good solo

Det nya feelgood-solot Incus har hon döpt efter ett av de där pyttesmå benen inne i vårt mellanöra (städet på svenska). Kanske för att inspirera oss att lyssna riktigt noga till det som dans och musik byggs av, nämligen rytmer.

Med sig på scenen har hon den Umeåbördiga kontrabasisten Johannes Burström, fiolspelmannen Olof Misgeld och ljuddesignern Elize Arvefjord. Tillsammans kastar de sig in i en lekfull musikalisk argumentation, med oväntade figurer och vändningar.

Anna Öberg, koreograf och dansare
Anna Öberg är en samtida dansare och koreograf med rötter i den svenska folkdansen. Hon var den första folkdansaren någonsin att ta masterexamen i koreografi vid Dans- och cirkushögskolan och har även studerat vid Stockholms konstnärliga högskola. Anna Öberg utforskar nya sätt att möta musiken och publiken med sin dans. Hon har tidigare gästat Norrlandsoperan med verken Solitude och Spår.

Johannes Burström, kontrabasist
Umeåbördiga Johannes Burström är verksam som kontrabasist och kompositör. Han har en masterexamen i elektroakustisk musik vid Kungliga Musikhögskolan och jobbar med komposition och ljuddesign för scen och film. Burström spelar på en så kallad feedback-kontrabas – ett elektroniskt modifierat instrument med självsvängande strängar.

Olof Misgeld, fiolspelman
Olof Misgeld är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han numera är lektor i folkmusikteori vid institutionen för folkmusik. Som fiolspelman är han starkt influerad av traditionella spelstilar och improvisation. Misgeld är en efterfrågad dansspelman och har en bred erfarenhet som musiker i olika ensembler och sceniska sammanhang.

Information

Priser
Ordinarie:260 kr
Pensionär:230 kr
Student / 19-26 år:130 kr
Upp t o m 18 år:80 kr
Introduktion

Välkommen till premiärmingel från kl 18.15 med introduktion kl 18.30

Dela:

Tid och datum

fredag 27/09

19:00

Dans
Incus – Anna Öberg

Black Box, onumrerad salong

Medverkande

Idé, koreografi och dans

Anna Öberg

Musiker

Olof Misgeld och Johannes Burström

Ljuddesigner

Elize Arvefjord

Ljusdesigner

Maja Lindström

Dramaturg

Charlotta Ruth och Bodil Persson

Producentstöd

Nordberg Movement

Samproduktion

Norrlandsoperan, Rum för dans, Dansnät Sverige

Arrangör

Norrlandsoperan

Inför besöket

En upplevelse på Norrlandsoperan sträcker sig även utanför våra salonger. Du kan beställa lättare mat och dryck att avnjuta före dansföreställningen börjar. Våra cateringvänner från Gotthards krog, Kajen och Kulturbageriet gör allt för att förgylla ditt besök på Norrlandsoperan med ett utbud av goda mackor, bakverk, kaffe, läsk, vin, bubbel och öl.

Serveringen öppnar en timme före start.

Upptäck mer
vinglas på ett bord