”Vill jag ha musik i lurarna blir det gärna någon skön jazz”

Jag kommer ursprungligen från Jämtland och började spela fiol när jag var 9 år. Efter mina första lektioner för Nils-Axel Didriksson fortsatte musikstudierna på Birka folkhögskola för Olle Lindgaard, Musikkonservatoriet i Trondheim för Bjarne Fiskum och Lisztakademien i Budapest för Leila Rasonyi och Sandor Devich.

Under studietiden i Trondheim spelade jag med i kammarorkestern Trondheimsolisterna. Bjarne Fiskum var ledare under åren jag var med och han var en väldigt inspirerande sådan. Så lärorikt!Jag har många fina konsertminnen från denna härliga tid. Vår turné till Japan var fantastisk!

På Norrlandsoperan har jag jobbat i 20 år och mina bästa konsertminnen härifrån kommer från Kristjan Järvis tid som chefdirigent. Ingen speciell konsert, hans enorma energi fanns i alla och det var så roligt att spela med honom på dirigentpulten.

Jag tycker mycket om variationen i att både få spela konserter och opera. Jag längtar efter att få spela en Pucciniopera igen! Jag saknar verkligen energin som uppstår mellan publik och orkester i en fullsatt konsertsal!

 

Foto: Elin Berge

 

Dela: