Norrlandsoperan verkar för att barn och unga ska få uppleva och utöva kultur var de än befinner sig i regionenEn stor del av verksamheten riktar sig därför till barn och ungdomar inom förskolor, grundskolor, gymnasium samt musik- och kulturskolor. 

Här får du som är arrangör och/eller jobbar med kultur för barn & unga i Västerbotten, information om Norrlandsoperans utbud av musik- och dansföreställningar som går att beställa till din kommun. Vi presenterar ett antal föreställningar för turné varje spelår varav några är särskilt riktade till barn och unga.

Det här är de föreställningar vi erbjuder just nu:

Hösten 2018  – beställ senast: 1 maj
Våren 2019 – beställ senast: 1 oktober

Hösten 2018
V 37-38 Duo Sara & Natalie
Målgrupp: 6-12 år
Passa på att träffa två riktigt skickliga musiker på nära håll. En spännande och ovanlig show med klassisk musik för barn som gärna besöker din skola.

V 38-39 Håll i hatten
Målgrupp: 4-9 år
Två figurer möts oväntat en stormig dag och en mystisk hatt fångar deras uppmärksamhet. En fartfylld dansupplevelse full av överraskningar. Av och med Linn Lundmark och Sanna Lundström.

V 45 & 48 Korans magiska värld
Målgrupp: 5-9 år
Sousou och Maher berättar sagan om den stora ormen Miniamba, sjunger och spelar musik från Västafrika. Barnen får sjunga, klappa med och prova på några enklare danser.

V 46-47 BOLO BOLO
Målgrupp: 4-10 år
Gör er redo för kitsch, neon och 500 kg salt i schweizisk/koreanska koreografen YoungSoon’s föreställning BOLO BOLO. Med musik, ljud och rörelse tar hon med barnen på en magisk resa.

Våren 2019
V 8-9 
Apan
Målgrupp: 3-8 år
Apan är äventyrlig och kvick, emellanåt lite för nyfiken för sitt eget bästa. En underfundig dansföreställning för barn av Helena Davidsson Nordelius.

V 8-9 
Tzeitel – sprakande klezmermusik!
Målgrupp: 10-13 år
Tzeitel spelar klezmermusik, från bubblande tvåtaktssväng till sorgfulla sånger, alltid med en lyssnande uppmärksamhet mot publiken. Anna Cochrane, fiol, altfiol / Sara Fridholm, dragspel / Christopher Andersson Bång, kontrabas.

V 11-13 Majas Alfabetssånger
Målgrupp: 6-8 år
Gör en konsert tillsammans med NorrlandsOperans Brassextett och Majas Alfabetssånger! I god tid får skolan listan med vilka av sångerna som kommer att sjungas. En dag kommer musikerna till skolan och repeterar med barnen. Och till sist skapar man en konsert tillsammans! 

V 12-13 Bäbiskonsert
Målgrupp: 0-1 år
Bäbiskonsert är en föreställning där de allra minsta barnen tillsammans med föräldrar får uppleva klassisk musik! En lekfull konsert med Kristina Sturk och fem musiker ur Norrlandsoperans Symfoniorkester.

V 19-20 Obs! Superviktigt
Målgrupp: 4-7 år
Var på en hund kan man klappa? Var på en kompis kan man klappa? Vet vuxna allt? Måste man sova? En dansföreställning om Livets ABC med lyrisk dans, sånger och vackra kimonos. Av Minna Krook.

 

Dela: