NorrlandsOperan verkar för att barn och unga ska få uppleva och utöva kultur var de än befinner sig i regionenEn stor del av verksamheten riktar sig därför till barn och ungdomar inom förskolor, grundskolor, gymnasium samt musik- och kulturskolor. Utöver turnerande föreställningar initierar vi i ett antal projekt som har till syfte att stärka unga musikers eget skapande.

Här får du som är arrangör och/ eller jobbar med kultur för barn & unga i Västerbotten, information om NorrlandsOperans utbud av musik- och dansföreställningar som går att beställa till din kommun. Vi presenterar ett antal föreställningar varje spelår varav några är särskilt riktade till barn & unga.

VÅREN 2017

V 6–7 BORTA! Målgrupp 2–5 år.
Om sorgen att sakna och glädjen att hitta. Två kompisar i plysch dansar och gör trolleritricks. En humoristisk föreställning som tar avstamp i barnens tittutlekar.

V 8–9 Rim. Målgrupp: åk 4–9.
Rörelse, dans och historier. Lekfulla samtal och massor av delikat ljud och svängig folkmusik.

V 10 (9–11.3)  Bäbiskonsert. Målgrupp: 0–1 år.
En föreställning specialgjord för barn upp till 1 år tillsammans med förälder där man för första gången får vara mitt i musiken, sjunga med i kända barnvisor och lyssna till ljuva stråkar.  

V 11–12 Majas Alfabetssånger. Målgrupp 6–9 år.
Man blir härligt glad av att sjunga Majas underbara och älskade alfabetssånger. Nu har tretton av dem blivit en föreställning där Västerbottens barn medverkar tillsammans med NorrlandsOperans Brass-sextett.

V 19–20 KOREOGRAFIN. Målgrupp: 10–15 år.
Ett interaktivt utforskande av världen genom rörelse, en undersökning av hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner.

OBS! Vårsäsongen är nu i full gång, sista beställningsdag var 15 oktober. Utbudet för hösten 17 och våren 18 presenteras i slutet av mars/ början april.

 

 

Dela: