NorrlandsOperan verkar för att barn och unga ska få uppleva och utöva kultur var de än befinner sig i regionen.
En stor del av verksamheten riktar sig därför till barn och ungdomar inom förskolor, grundskolor, gymnasium samt musik- och kulturskolor.
Utöver turnerande föreställningar initierar vi i ett antal projekt som har till syfte att stärka unga musikers eget skapande.

Här får du som är arrangör och/ eller jobbar med kultur för barn & unga i Västerbotten, information om NorrlandsOperans utbud av musik- och dansföreställningar som går att beställa till din kommun. Vi presenterar ett antal föreställningar för turné varje spelår varav några är särskilt riktade till barn & unga.

Det här är de föreställningar vi erbjuder just nu:

FÖRESTÄLLNINGAR HÖSTEN 2017
– Beställ senast 2 maj.

V 38–39 Matta Matta
Målgrupp: 6–9 år
Två dansare går vilse i ett landskap av gymnastikmattor. Publiken får vara med på nära håll och kan kika in med både näsa och tår.

V 43 Jag har ett hav inom mig  OBS! Produktionen turnerar i mycket begränsad omfattning.
Målgrupp: 5–8 år
Sara Riedel sjunger Barbro Lindgrens texter till ny, jazzig musik. En fantasifull konsert fylld av så väl varm lekfullhet som bråddjupa funderingar om döden och livets gåtfullhet.

V 45 (ev även v 46)  Gränslandet 
Målgrupp: Ungdomar på högstadiet/ gymnasiet
Massor av allt! Så att det som till en början kanske kändes främmande, till slut känns så självklart som det borde kännas.

Vecka 45–46 Deltidshjälten
Målgrupp: 3–9 år
Tre dansare letar efter sina unika superkrafter. Lär känna några helt nya hjältar i ett interaktivt dansspel där publiken blir en del av upplevelsen.

V 46–47 Marhaba Hej!
Målgrupp: 6–9 år.
En musikalisk berättelse på svenska och arabiska om vänskap och olikheter.

VÅREN 2018
– FÖRESTÄLLNINGARNA presenteras här längre fram.

Dela: