Norrlandsoperan verkar för att barn och unga ska få uppleva och utöva kultur var de än befinner sig i regionenEn stor del av verksamheten riktar sig därför till barn och ungdomar inom förskolor, grundskolor, gymnasium samt musik- och kulturskolor. Utöver turnerande föreställningar initierar vi ett antal projekt som har till syfte att stärka unga musikers eget skapande.

Här får du som är arrangör och/ eller jobbar med kultur för barn & unga i Västerbotten, information om Norrlandsoperans utbud av musik- och dansföreställningar som går att beställa till din kommun. Vi presenterar ett antal föreställningar för turné varje spelår varav några är särskilt riktade till barn och unga.

Det här är de föreställningar vi erbjuder just nu:

VÅREN 2018
– BESTÄLL SENAST 16 OKT.

V 7-8 Gräs
Målgrupp: från 4 år / familjer
Familjeföreställningen Gräs är ett fantasifullt samarbete mellan Marionetteatern och Claire Parsons Co. Här möts dansare, dockspelare och en cirkusartist för allra första gången på en scen.

V 9 och 12 Munspelmännen Jouko och Filip
Målgrupp: 9-12 år
Två av Skandinaviens främsta munspelare, den ene svensk, den andre finsk bildar här en fascinerande powerduo med diverse munspel.

V 12-13 och V 15-16 Doris Drar
Målgrupp: 5-8 år
En musikteaterföreställning baserad på Pija Lindenbaums barnbok med samma namn. Här får den unga publiken följa musikerna och skådespelaren i en teatral musiksatt berättelse genom Doris värld, hennes livsfrågor och vägval.

V 15-16 Barnen mitt i musiken
Målgrupp: 2-5 år
Ett helt nytt koncept för att de yngsta barnen ska få uppleva klassisk musik! En lekfull konsert med Kristina Sturk och musiker ur Norrlandsoperans Symfoniorkester.

V 16-17 Monster
Målgrupp: från 13 år
Det blir häxdans, sång, överdrivna gester och fika. Runt ett festbord mixas gräddoft med svettstänk, skratt med skämskudde och själv­hat med allsång. Här hyllas det mest pinsamma, sorgliga, arga, glada och kåta. Av och med ÖFA-Kollektivet.

 

Dela: