Med ögon känsliga för grönt

Majanen & Levonen sjunger evergreens, pop, musikal och visa

Biljett köps på plats

Information

Titel:
Med ögon känsliga för grönt
Längd:

Priser

Ordinarie:
190 kr
Student:
130 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
150 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box, Norrlandsoperan
– Storuman, Församlingsgården Biljett på plats, ej via Norrlandsoperan.
– Lycksele, St Mikaelsgården Biljett på plats, ej via Norrlandsoperan.
– Vilhelmina kyrka Biljett på plats, ej via Norrlandsoperan.
– Dorotea MB Biljett på plats, ej via Norrlandsoperan.
– Åsele Kulturhuset danssalong Biljett på plats, ej via Norrlandsoperan.

Det blir ett färgsprakande musikaliskt möte mellan Norrlandsoperans skönsjungande Susanna Levonen och en återvändande och lika välklingande popsångare, i form av tenoren Peter Majanen. Vid pianot finns Anders Persson.

OBS! P g a sjukdom är Peter Majanen ersatt av Patrik Rydman under turnén.

Susanna Levonen får i detta program chansen att visa upp sin mångsidighet som vokalartist.
Givetvis operadoftande evergreens och napolitansk skönsång men även musik av Kurt Weil, tango samt musikalrepertoar.

Med en färsk skiva i ryggen debuterar Kalixfödde sångaren Peter Majanen på Västerbottens tiljor.
Med en bakgrund i pop/rockrepertoar med amerikanske Gino Vannelli som inspiratör och mentor, har han närmat sig ny repertoar. Som nytolkningar av klassiker som Amazing Grace, Ava Maria och Barbro Hörbergs Med ögon känsliga för grönt – något som också fått färga programmets titel.

Välkommen till en helkväll i skönsångens tecken.

DE MEDVERKANDE:
Susanna Levonen
Susanna Levonen, född i Tammerfors, Finland, har en gedigen operautbildning från bland annat Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sibelius-Akademien i Helsingfors samt vid Musikhögskolan i Göteborg. 1999 debuterade Susanna med Göteborgs Symfoniker i Mahlers Kindertotenlieder under ledning av Manfred Honeck. Susanna har en stor och varierad konsertrepertoar som innehåller bl.a. sopransolot i Gösta Nystroems Sinfonia del Mare, som hon sjöng vid sin debut med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Stefan Solyom.

År 2001 debuterade Susanna vid Norrlandsoperan i en konsertant version av Verdis Don Carlo och har sedan dess varit anställd vid Norrlandsoperan. Med sin breda repertoar och ett omfång på mer än tre oktaver som grund har Susanna gradvis utforska den dramatiska sopranrepertoaren, medan hon samtidigt har behållit förmågan att excellera i mezzofacket, vilket resulterat i att hon i dag är en av de få sångerskor som utan besvär rör sig mellan mezzo- och sopranroller. Susanna är också en uppskattad interpret av såväl kammarmusik som nyskriven musik.

Peter Majanen
Devisen att det aldrig är för sent, får här ett ansikte när Peter Majanen turnédebuterar i länet. Född i Kalix och studerade sång vid Skurups folkhögskola och solistlinjen vid Malmö Musikhögskola på slutet av 80-talet. I början av 1990-talet spåddes han en lysande framtid som sångare. Han hade bland annat huvudroller i Lloyd Webber-musikaler och spelade in en skiva med producenten Idolkände Anders Bagge. Men så kom livet emellan. I stället blev han forskare, entreprenör och rådgivare. Men musiken var inte klar med Peter och han inte med den. Peter åkte till USA för en master class och mötte världsartisten Gino Vannelli som gav honom den unika möjligheten att äntligen spela in ett eget album. Nu är den klappad och klar: Peter Majanens Songs N´Secret Places, producerad av just Gino Vannelli.

Pianisten Anders Persson
Inräknas till skaran Sveriges främsta pianister inom improvisationsmusikens område. Fick sin utbildning på Musikhögskolan i Göteborg och har därefter verkat som pianist och kompositör i egna grupper och inte minst i samarbeten med ledande vokalister som Lina Nyberg, Stina Nordenstam, Viktoria Tolstoy och Mari Bergman. När han inte turnerar undervisar han, bland annat på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg och på Högskolan för Musik och Scenkonst i Göteborg. Anders har utgivit ett tiotal cd-skivor under eget namn eller med egna grupper. Har också tidigare turnerat i länet, då med den argentinske världsgitarristen Luis Salinas.

Dela: