Home for Christmas

Julkonsert med Snowflake Singers

Gör som vår ständigt återkommande publik, bygg upp julstämningen med Snowflake Singers. Med konserten Home for Christmas förgyller barbershopkören din december med stämning och energi. Kom och känn gemenskapen genom en glädjande, mysig och festlig körupplevelse där julen omfamnas både musikaliskt och visuellt.

Information

Titel: Home for Christmas

Längd:

Priser

Ordinarie:
295 kr
Student / 19-26 år:
200 kr
Barn 3-18 år:
60 kr
Grupp minst 15 personer:
250 kr

Tidigare tillfällen

Snowflake Singers består av ett 40-tal sångerskor som sjunger tillsammans med inlevelse och känsla. Snowflake Singers – Umeås showigaste kör sjunger fyrstämmig acapella och förmedlar sång med inlevelse och koreografi. Repertoaren består av framförallt av barberpshoparrangemang, men också pop, julmusik och finstämda visor. Kören har funnits sedan 2005 och är Sveriges nordligaste barbershopkör. Sedan 2010 tävlar Snowflake Singers varje år i Nordiska Mästerskapen i barbershop och har kommit på medaljplats flera gånger. Kören tillhör organisation Sweet Adelines International, en kvinnlig barbershoporganisation med medlemmar i hela världen.

Sedan 2007 leds kören av dirigent och konstnärlig ledare Kristina Lejon.

”Med vår sång sprider vi energi och glädje, både till varandra och till de som lyssnar på oss.”

Vad är barbershop?

Barbershopsång kanske för vissa för tankarna till 40-tal, stråhattar och män i randiga kostymer. Vi har visserligen kvar samma stämfördelning och musikstil, men det är mycket som har utvecklats sedan dess. I dagens konstform ligger fokus på samstämmighet, övertoner och kontakt med publiken. Dessutom kombinerar vi sången med koreografi, glittriga scenkläder och maffigt scensmink.

Barbershop skiljer sig bland annat från ”vanlig” körsång i att melodistämman inte är den översta stämman, utan ligger i mitten och kallas för lead. Övriga stämmor harmoniserar runt leaden. Basen ligger lägst och grundar soundet, baritonen har ungefär samma tonläge som leaden och är ibland över, ibland under, och tenoren lägger en överstämma som är lätt och glittrig och alltså inte är som en traditionell sopran. Stämmorna heter likadant oavsett om det är män eller kvinnor som sjunger.

Dela: