Kärlek och Makt

Jennie Abrahamson är äntligen tillbaka på Norrlandsoperan! 

Den Sävarbördiga sångerskan och låtskrivaren har hyllats för sin magiska röst och förmåga att skriva låtar som blir egna små universum. Tillsammans med handplockade musiker utforskar Jennie utrymmet mellan kärlek och makt. Välkommen till en konsert med ny musik av Jennie Abrahamson och regi av Helena Röhr.

Information

Titel: Kärlek och Makt

Längd:

Priser

Ordinarie:
290 kr
Pensionär:
260 kr
Student / 19-26 år:
145 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
Grupp minst 10 pers:
260 kr

Tidigare tillfällen

”Precis innan pandemin rasade igång fick jag frågan om att skapa en sångcykel, eller’konsertföreställning, för Scenkonst Sörmland och deras årstema för 2021 – Kärlek och Makt. Mina tankar kring vad jag ville skapa förändrades under de månaderna efter att jag först hade fått frågan och till att arbetet satte igång. En pandemi kom, och gjorde vårt vardagsliv radikalt annorlunda. För en fri själ på ständigt turnerande fot som plötsligt landade hemma, bands vid tid och rum på ett mycket mer konkret sätt, hade förändringen återverkningar på inte bara det som sker här och nu utan också det som kommer i en oviss framtid

Jag skriver ofta personligt men detta var inte en historia bara om mig, utan skulle bära stråk av de allmänmänskliga erfarenheterna kring kärlek och makt och allt det rymmer – längtan, glädje, rädsla, kraft, styrka, hopp, kamp, glöd. Liv.”

Jennie Abrahamson

Jennie Abrahamson är artist och komponist och har gett ut fem soloalbum, det senaste 2017. I januari 2023 släpps också musiken från konsertföreställningen ”Kärlek och Makt”. Hon hyllas ofta för sin magiska röst och förmåga att skriva låtar som är egna små universum.Hon har samarbetat med några av de mest namnkunniga artisterna i Sverige, som Ane Brun, Eva Dahlgren och Deportees, och har varit på världsturné som förband och duettpartner till Peter Gabriel.

Helena Röhr

HELENA RÖHR är regissör, dramatiker, dramaturg och sångerska och har varit verksam som scenkonstnär i mer än 20 år inom opera, teater, musikteater och konserter. Hon har regisserat allt från små kammaroperor till storslagna konserter med symfoniorkester. Som dramatiker skriver hon både pjäser för barn och vuxna, och just nu är hon aktuell med librettot till den kvinnohistoriska operan ”2021” som kommer att komponeras av Andrea Tarrodi. Helena är alltid intresserad av att bredda perspektiven kring kvinnors historiska erfarenheter med en feministisk blick, genom sårbarhet, styrka och humor.

Dela: