JP Nyströms

JP Nyströms

J.P. Nyströms orkester spelar igen! Kultbandet från Malmberget bjuder på nya skrönor till gamla låtar – eller tvärt om!

Information

Titel:
JP Nyströms
Längd:

Priser

Ordinarie:
200 kr
Student / 19-26 år:
140 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Pensionär :
160 kr
Medlem Umeå Folkmusikförening:
140 kr

Tidigare tillfällen

– Black box, Norrlandsoperan
– Black Box, Norrlandsoperan

1977 var året då Jimmy Carter svor presidenteden. Och när inte Rote Armee Fraktion härjade så riktades den mediala uppmärksamheten mot Geijeraffären. I stugorna gick man på Star Wars-premären och konstaterade att EPA bytt namn till Tempo. Men uppe i Gällivare-Malmberget höll några tonåringar på att bilda ett band. De spelade traditionella låtar och visor från Norrbotten och deras kännetecken var en gammal tramporgel av märket J. P. Nyströms.

I dag – över 40 år senare – har folkmusikgruppen J. P. Nyströms spelat tusentals konserter och turnerat över hela världen. Trots pandemi, stroke, tinnitus och barnbarn fortsätter samma pojkar, män och gubbar envist att spela den musik som grep dem redan som barn och som sedan stakade ut livet. JP Nyströms orkester är fortfarande Göran Eriksson, Markus Falck, Svante Lindqvist och Mats Olausson.

Till en konsert med J. P. hör också berättandet

Spännande, dråpliga men också allvarliga berättelser som inramar musiken har genom åren blivit något av bandets signum. Och kanske hörde några av er Svante Lindqvists uppmärksammade sommarprat i SR/P1 i augusti?

I år är gruppen dessutom aktuella med utgåvan ”En låda J. P.” – en samlingsutgåva med tidigare outgivet material. Livekonserter, TV- och radioprogram, studioinspelningar och intervjuer mm genom 40 år. Allt samlat i en lyxbox för nördar innehållandes 1 LP, 2 CD, 2 DVD och en bok. Boxen, som nominerades till ”Årets utgåva” på Folk- och Världsmusikgalan tidigare i år, kan också ses som ett folkmusikaliskt bokslut över mer än 4 decenniers spelande.

J.P. Nyströms orkester 1977 – 2020 – Nu börjas det!

Dela: