Kvinnor och skog – Hagar Malin Hellkvist Sellén

Stillsamt och meditativt om förlorade naturskogar

Kvinnor och skog är en avskedsritual lika sorgsen som den är vacker.

Information

Titel: Kvinnor och skog – Hagar Malin Hellkvist Sellén

Längd:

Pris

Fribiljett

Tidigare tillfällen

Hagar Malin Hellkvist Sellén är koreografen vars verk kännetecknas av ett omfattande researcharbete och där varje rörelse, tanke och budskap är grundligt genomarbetad. Hon har under sina tjugo år som verksam koreograf synat såväl dansbandskulturen som lesbiska missionärer och flottning, den här gången ligger skogen under lupp och betraktas genom Hellkvist Selléns skarpsynta blick.

Kvinnor och skog är en samtidskoreografi och en omsorgsakt. Ett verk om förlust och mänsklig existens – ett requiem över förlorade naturskogar. I duett mellan två kvinnor, dansare och skogsälskare påminns vi om skogens alltmer akuta behov av räddning. Med skogens sista barr vilandes i handflatan och ett förstört ekosystem på vårt samvete tar verket med oss på en resa till vår inre skog, den enda plats som kanske ännu inte är avverkad.

 

Om Hagar Malin Hellkvist Sellén

Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS har verkat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. Hennes arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik, i vilken hon intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa, queera perspektiv och marginaliserade historier. Bland tidigare verk kan nämnas Flottarkärlek (2019), Parveln (2017) och Missionären (2016), Jag minns dig som du var då (2014), Inom rimliga gränser (2010) och Rosa löften (2008). Hagar Malin Hellkvist Sellén och Missionären tilldelades både Svenska teaterkritikers förenings danspris och Svenska regissörsföreningens IRIS-pris 2017.

Dansnät Sverige har tidigare turnerat Hagar Malin Hellkvist Selléns föreställningar Projekt – Genusneutral armé på uppdrag (2004), Bättre folk (2006), Rosa löften (2012) och Flottarkärlek (2019). Nypremiären av Bättre folk turnerade med Dansnät Sverige våren 2022.

Dela: