The Sea Within

  • Dans

The Sea Within

Som virvlande lava dansar tio kvinnor i ett dynamiskt måleri. Skarpt och intensivt presenteras en ny modern ritual där ”vi-et” omfamnar ”jag-et” och dansarna upplöses i ett storslaget, pustande landskap.

Information

Titel:
The Sea Within
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
stud/19-26 år:
130 kr
Pensionär:
185 kr
3-18 år:
60 kr
Scenpass:
170 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box
– Black Box

Efter den hyllade triptyken ”triptych of the ecstatic body” bestående av It’s going to get worse and worse and worse, my friendAH/HA och We’re pretty fuckin’ far from okay – så har Lisbeth Gruwez ändrat riktning i sitt skapande. Nu får de vassa och hetlevrade koreografierna ge plats för en föreställning som likas vid ständigt virvlande lava. Och för första gången i sin karriär dansar Gruwez inte sin egen koreografi.

I The Sea Within vill Gruwez inte längre ordna kaoset utan låter kaoset skapa eller bli sin egen ordning. Fokus är inte längre på individen, här låter hon istället tio dansare lösas upp tillsammans. Hon liknar dem vid ”Tio kraftfulla lotusblommor” som ska symbolisera gemenskap och sammanhang.

Som vanligt är musiken skriven av Maarten Van Cauwenberghe, assisterad av Elko Blijweert och Björn Eriksson. Det bjuds på minimalistiska syntar och en lek med frekvenser i ett elektroniskt ljudlandskap som driver musiken rakt ned till botten av dina sinnen.


DJ set i foajén lördag 22.30–02.00

Maarten Van Cauwenberghe, manager och ljuddesigner för Voetvolk, är en omtyckt DJ på efterfester och andra (konstnärliga) evenemang. Hans stil eklektisk, hans charm oöverträffad, han misslyckas aldrig med att övertyga även de mest ihärdiga sittdansarna att kliva upp dansgolvet.

Spelningen sker i samarbete med Elektra som kvällen till ära firar återkomsten av dansgolv!


Lisbeth Gruwez

Lisbeth Gruwez är en av de mest utmärkande representanterna för en ny, vital belgisk generation av koreografer. Tillsammans med ljudkonstnär och kompositör Maarten Van Cauwenberghe står Gruwez bakom kompaniet Voetvolk som har utmärkt sig starkt på den internationella scenen.

Mer dans på Norrlandsoperan

Dela: