Never Twenty One – Smail Kanoute´/Compagnie Vivons

En föreställning dedikerad dem som aldrig fick fylla tjugoett

Rörelsen Black Lives Matter kokar och deras angelägna budskap om polisbrutalitet och strukturell rasism lämnar ingen oberörd. När deras hashtag #Never21 skapas så är det för att uppmärksamma alla de barn och unga som fallit offer för skjutvapen. De barn och unga som aldrig fick fylla 21.

Information

Titel: Never Twenty One – Smail Kanoute´/Compagnie Vivons

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Barn 3-18 år:
80 kr
Pensionär:
225 kr

Tid och datum

#Never21

I Compagnie Vivons dansföreställning med samma titel som hashtagen, iscensätts rörelsens manifest. Tre dansare med graffittitäckta kroppar, märkta av de efterlevandes ord, återupplivar offren och deras familjers avgrundsdjupa saknad.

Vi får återuppleva pojkarnas dödsögonblick, besök i vapenaffärer och den dagliga diskriminering som drabbar ungdomar från socioekonomiskt utsatta områden. Ett oundvikligt schackspel där vissa, fångade i gängkriminalitet, tvingas att leka med sina liv, och där andra, oskyldiga, oväntat hamnar i skottlinjen för herrelösa kulor.

Never twenty one blir dansarna levande minnesmärken eller vandrande andar. Med krump, elektro, popping och samtida dans hyllas de förlorade liven och kvar blir den outsägliga smärtan hos de efterlevande.

Never twenty one… because their lives still matter.

Dela: