Pianotopografier

Rörelsepoesi av Kenneth Kvarnström & fyra briljanta dansare

Kenneth Kvarnström, en av Nordens mest erfarna koreografer inom samtida dans, är åter aktuell. I sitt nya dansverk korsbefruktar han dans med bildkonst och pianomusik av Nils Frahm.  Fyra handplockade dansare skapar tillsammans med Kenneth ett kollage i upplösning.

Information

Titel:
Pianotopografier
Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Stud/ 19-26 år:
125 kr
3-18 år:
80 kr
Supporter:
210 kr
Scenpass:
200 kr

Tid och datum

– Black Box Introduktion i Bistron kl 18.30

Kenneth Kvarnström räknas som en av Nordens mest erfarna koreografer inom samtida dans. I tre decennier har han stått i den svenska dansens centrum. Nu är han åter aktuell, denna gång med ett dansverk där han korsbefruktar dans med bildkonst och pianomusik.

Fyra dansare, några av de bästa i sin generation, är handplockade från USA, Finland, Norge och Sverige. Det är fyra olikheter som möts, skiljs åt och sammanbinds i nya konstellationer. Tillsammans med Kenneth, som också syns på scen, skapar de ett kollage i upplösning.

Föreställningen är skapad till musik av den framstående tyske musikern och kompositören Nils Frahm, känd för sitt sätt att kombinera pianomusik med elektronik.

Kenneth Kvarnström

Kenneth Kvarnström har en särställning i svenskt dansliv, både som älskad koreograf och som ledare för stora dansinstitutioner som Dansens Hus och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Han har ofta arbetat med sitt eget K. Kvarnström & Co, men också skapat beställningsverk åt bland andra Sydney Dance Company och GöteborgsOperans Danskompani. 2023 blir det uppskjuten premiär där för 12 songs, ett dansverk som han gör i nära samarbete med musikern Ane Brun.

Under sin långa karriär har han bland annat tilldelats Cullbergstipendiet (2003), Svenska Teaterkritikers förenings danspris (2008), Pro Finlandiamedaljen (2011) och Ganneviksstipendiet (2016).

Efter en längre paus från scenen längtar han nu efter att möta publiken igen.


Boka syntolkning med SRF Västerbotten

090-18 96 33, vasterbotten@srf.nu. Bokas senast: 24 januari

Syntolkningspris: 130 kr.
Syntolk: Stina Lundin.

Syntolkning våren 2022 


 

Dela: