The Sky Above, the Mud Below

The Sky Above, the Mud Below

Vi uppmärksammar internationella kvinnodagen med detta personliga solostycke där dansaren Farah Deen tar oss med på en resa i spänningsfältet mellan religion och vad som kan definieras som kvinnlighet. Med rötter i Hip hop utvecklar hon ett eget urbant uttryck redo att ta sig an de religiösa ritualernas rörelsespråk samtidigt som hon utmanar en dominerande världsbild där den manliga formen definierar den mänskliga normen.

50% av intäkterna från föreställningen skänks till Kvinnojouren i Umeå 

Information

Titel:
The Sky Above, the Mud Below
Längd:

Priser

Ordinarie :
210 kr
Stud / 19-26 år:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Barn 3-18 år:
60 kr
Scenpass:
170 kr
Grupp minst 10 pers:
160 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box Introduktion kl 15.30 i Bistron

Mellan religion och kvinnlighet

The Sky Above, the Mud Below tar med åskådaren på en resa i spänningsfältet mellan religion och vad som kan definieras som kvinnlighet. Uppvuxen i Salzburg med en mamma från det katolska Kärnten och en pappa från den muslimska minoriteten i Sri Lanka, låter Farah Deen föreställningens teman silas genom personliga erfarenheter av ett polariserat kulturellt klimat. Scengolvet är täckt av muslimska och kristna symboler som tillsammans med koreografin bildar en topologi för dansaren och åskådarna att förhålla sig till. Med rötter i Hip hop, Freestyle och House utvecklar Farah Deen ett eget urbant uttryck redo att ta sig an de religiösa ritualernas rörelsespråk i konstnären Golnaz Bashiris scenrum.

The sky above – Scenuppsättning och kostym

Golnaz Bashiri är en frilansande multidisciplinär konstnär som verkat under jord i Tehran sedan 2013. Hennes scenografi kunde vi senast se i föreställningen Hearing som gästspelade på Dramaten under Bergmanfestivalen 2018.

Danskompaniet Hungry Sharks

Hungry Sharks är ett urbant danskompani från Österrike som leds av koreografen Valentin Alfery och producent Dusana Baltic. Hösten 2018 turnerade Dansnät Sverige deras föreställning #fomo – the fear of missing out, i vilken Farah Deen medverkade som dansare. Vi är glada att åter presentera Hungry Sharks, nu med Farah Deens personliga solo The Sky Above, the Mud Below.

Dela: