Vem ropar?

Barnens julkonsert

Det vankas julkonsert. Frid glitter och tradition. Precis som vanligt. Men vem är det som ropar på Evi? En föreställning skriven av Henrik Ståhl.

Information

Titel:
Vem ropar?

Priser

Ordinarie:
120 kr
Pensionär:
90 kr
Barn/ung 3-18 år:
60 kr
Student/ ung 19-26 år:
90 kr

Tid och datum

– Stora scenen
– Stora scenen

Handling

Regissören och julspelsveteranen Nina jobbar med ännu ett av sina omtyckta julspel. Denna gång för Norrlandsoperan. Med sig har hon sin dystre assistent Philippe, som i hemlighet samlar på glitter. Julspelet ska uppföras som julspel brukar uppföras: med en stor portion värdighet, klassisk julmusik och vacker sång! Nina är perfektionist. Inget får gå fel, hon har ett rykte att försvara. En stor barnkör ska medverka och Musikalakademien i Umeå, där Evi just börjat. Hon har svårt att finna sig tillrätta i sin nya klass efter att ha flyttat till Umeå från en annan stad. Evi känner omedelbart att något inte stämmer när hon kliver in på operan. Repetitionerna tar sin början. Kostymer får liv, instrument spelar av sig själva. Steg hörs i tomma korridorer. Nina och resten av klassen viftar bort fenomenen men Evi blir mer och mer säker på att något djupt och mystiskt äger rum fast ingen av dem ser. Sen hör hon någon som ropar på henne…

Henrik Ståhl

Vem ropar? är en helt ny föreställning skriven av Henrik Ståhl som bland annat tidigare har gjort Sveriges Televisions julkalender, skrivit filmmanus, poesi och opera. På scen ser vi bland annat Nina Hjelmqvist som kanske känns igen från Bolibompa, Norrlandsoperans egen Susanna Levonen, hela Musikalakademien, Norrlandsoperans symfoniorkester och Norrlandsoperans barnkör.

Musik

Musiken är skriven av danska Louise Alenius som bland annat komponerat för Kungliga Operan i Köpenhamn, och även är verksam som sångerska och performance-artist. Norrlandsoperans symfoniorkester utökas med ett band lett av Johan Landqvist, en av Sveriges främsta kapellmästare och pianister som bland annat lett bandet i Så ska det låta i 20 år.

Dela: