Marknadsföringsmaterial för våra lokala arrangörer


Turnéaffischer/flyer:

Affischer och andra trycksaker för turné görs i Norrlandsoperans grafiska profil.

Arrangörer kan få ett mindre antal turnéaffischer skickade, utskrivna av Norrlandsoperan.
Kontakta ansvarig producent för leverans.

Ladda ned: Ebo Krdum_Affisch


Pressbilder mm:

På Norrlandsoperans nyhetsrum finns allt ev. pressmaterial samlat.
Använd Sök-funktionen för att snabbt hitta rätt bilder. Om du saknar något kontakta oss.

 


Text och mer info om föreställningen:

Som arrangör kan du använda Norrlandsoperans webbtexter i sin helhet eller delar av den på det sätt som passar era kanaler. 

 

Lägereldsblues för mörka, ensamma nätter

En av Sveriges dolda tillgångar – Ebo Krdum besöker Västerbotten med en repertoar som förenar skandinavisk folkmusik med afropop och afrikansk blues. 

Ebo Krdum är en svensk-sudanesisk aktivist och artist, född och uppväxt i Sudan. Med musiken som stöd lyckades han fly fårn tortyr och förtryck till Sverige 2010. Nu vinner han prestigepriser, hyllas av kritiker och sina kollegor inom folkmusiken. Musikaliskt har han i Sverige förenat skandinavisk folkmusik med afropop och afrikansk blues.

Debutalbumet Diversity (2021) fick mycket bra recensioner i Sverige och internationellt. I maj 2022 släppte Ebo sitt andra solo-album Love & Struggle, som handlar om exilens realiteter. I ”Al-habeeba” sjunger han på arabiska om att skiljas från sin älskade, ”som fåglar som tappat sitt mål”. I albumets kanske starkaste låt ”Saada simmo” hälsar han till sin familj och till Sudan. Hur mycket längtan ligger inte i raden ”Må vi mötas snart igen, mitt hemland”? I 2022 tilldelades Ebo en Grammis som Årets Kompositör i kategorin Folk & världs-musik och fick även utmärkelsen Årets Rytm på den prestigefyllda Manifestgalan.

”Ebo Krdum är definitivt en av Sveriges dolda tillgångar”

/ DN

Dela: