Urban North är ett initiativ av Norrlandsoperan som tillsammans med andra aktörer vill lyfta den urbana kulturen i Västerbotten. Urban North ska fungera som ett paraply – eller plattform om man så vill – för den urbana kulturen i vår norra landsände. 

På gång inom Urban North:

Workshop i Skellefteå

Vi värmer upp inför Urban North Battle med en späckad workshopdag! Kom och dansa med Soweto Skeleton Movers från Sydafrika och få en dansant snabbkurs i battle med Maele ”Reeflex” Sabuni från Stockholm. Dagen passar dig som är från 13 år. Workshoparna har ett öppet stadium dvs ej för rena nybörjare.

Kl 11.00 – 12.30 Soweto Skelton Movers
Paus 30 min
Kl 13.00 – 14.30 Maele ”Reeflex” Sabuni

Datum och plats: Lördag 8 september, Skellefteå Dans och Balett (Mullbergsvägen 1 Skellefteå) 

Pris: 60 kr för hela dagen

Köp biljett

Battle 15–16 sept 2018

Den 15–16 september arrangerar Norrlandsoperan en battlehelg med All Style Battle (Rookie & Pro), Showcase Competition (bästa crew i valfri stil) och en lördagskväll som avslutas med scenshow,  jam och open dance floor. Dessutom workshops för både deltagare och publik under hela helgen!

Information/ansökan resestöd: kontakta minna.lindahl@norrlandsoperan.se

Ansök om Urban North Stipendiet

För tredje året i rad utlyser Norrlandsoperan i samband med Urban North ett stipendium om 5000 kr. Pengarna är tänkta att stötta unga att arrangera kultur i publika sammanhang. Vinnaren har förutom det ekonomiska bidraget också möjlighet att utan kostnad använda ett scenrum på Norrlandsoperan och ta hjälp av scentekniker. Stipendiet tilldelas en ung person eller en grupp unga som vill genomföra ett evenemang. Alla mellan 13-25 år, boendes i Västerbotten, som är verksamma inom ung urban kultur är välkomna att söka stipendiet. Läs mer här

Sommarträning inför Urban North Battle 2018!

Behöver ni en lokal där ni kan träna och peppa inför Showcase Competition (bästa crew i valfri stil) och Allstyle Battle (Rookie & Pro)?Balettakademien i Umeå öppnar upp sina lokaler för alla som vill öva på sina koreografier eller träna på att battla inför Urban North Battle, 15–16 september. Det kostar inget och du måste inte heller vara elev på Balettakademin för att ta del av deras generösa erbjudande.

När, var, hur?

  • Mån 25 juni – fre 29 juni och mån 6 augusti–fre 10 augusti. Alla dagar mellan 10.00–18.00. 
  • Rosa Huset, Västra Norrlandsgatan 30 (mittemot Guitars), dansstudio 5-6 
  • Kontakta Maria på Balettakademien via mail – maria.jonsson@folkuniversitetet.se och uppge namn på alla som ska träna. Sedan får ni ett mail från Maria med instruktioner hur ni kommer in i danssalarna och annan aktuell information. Det är först till kvarn som gäller, dvs ingen tidsbokning!

Kom ihåg!

Kom ihåg att anmäla er till tävlingen också! Länk till anmälan hittar ni här

I samarbete med:

Dela: