Urban North är ett initiativ av Norrlandsoperan som tillsammans med andra aktörer vill lyfta den urbana kulturen i Västerbotten. Urban North ska fungera som ett paraply – eller plattform om man så vill – för den urbana kulturen i vår norra landsände. 

På gång inom Urban North:

Ansök om Urban North Stipendiet

För tredje året i rad utlyser Norrlandsoperan i samband med Urban North ett stipendium om 5000 kr. Pengarna är tänkta att stötta unga att arrangera kultur i publika sammanhang. Vinnaren har förutom det ekonomiska bidraget också möjlighet att utan kostnad använda ett scenrum på Norrlandsoperan och ta hjälp av scentekniker. Stipendiet tilldelas en ung person eller en grupp unga som vill genomföra ett evenemang. Alla mellan 13-25 år, boendes i Västerbotten, som är verksamma inom ung urban kultur är välkomna att söka stipendiet. Läs mer här

URBAN NORTH Residens

Vill du skapa ett urbant dansverk? Nu har du chansen! Under april, maj och juni 2019 erbjuder URBAN NORTH residensmöjligheter på Norrlandsoperan. Vill du skapa ditt verk någon annanstans? Då kan du istället ansöka om produktionsstöd.

URBAN NORTH Residens ger dig som dansare eller koreograf tid för konstnärlig research. Norrlandsoperan hjälper till med mentorskap, dramaturgiskt- och ekonomiskt stöd. Vi kan erbjuda dig studio/scen, teknik och teknisk support som hjälper dig att bolla konstnärliga idéer. Det här residenset är perfekt för dig som vill skapa ett kortare verk på ca 10 – 15 minuter. Residenset riktar sig till urbana dansare, koreografer och crews i Västerbotten, Norrbotten och Västernorrland. Då URBAN NORTH är ett regionalt utvecklingsprojekt är dansare baserade i Västerbotten prioriterade. Vi ser gärna att de verk som skapas genom URBAN NORTH Residens får en chans att visas för publik. Tidpunkt och sammanhang planeras i samråd med Norrlandsoperan.

Ansökan är öppen under hösten, skriv ner dina tankar och idéer kring vad du skulle vilja skapa och skicka till oss senast den 30 november. Kontakt: minna.lindahl@norrlandsoperan.se

Dela: