16 roller söker en opera

Operastudion Kapellsberg och Norrlandsoperans Ungdomskör

16 roller och en kör samlas i ett slutet rum för att söka sin opera. Berättelser spelas upp, konturer fylls i och suddas ut. Kanske är frågorna fler än svaren?

Information

Titel: 16 roller söker en opera

Längd:

Priser

Ordinarie:
150 kr
Pensionär:
130 kr
Student (mot uppvisande av studentleg):
130 kr
19-26 år:
130 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr

Tidigare tillfällen

Operastudion Kapellsberg i Härnösand möter Norrlandsoperans Ungdomskör i en föreställning med scener ur Carmen, La Rondine och Glada Änkan – tre operor med lika vitala och rörande berättelser som musik.

 

Carmen

Carmen får på skulden för ett bråk på fabriken där hon tillfälligt jobbar, och blir satt i arrest. Med hjälp av don José lyckas hon fly och tar sig till lägret där hon för tillfället bor. Vännerna Frasquita och Mercedes plåstrar om henne – Dancairo och Remendado vill hämnas för misshandeln men Carmen har förälskat sig i en av vakterna som hjälpt henne rymma – hon vill inte ställa till med problem för José. En tid senare; Carmen lever med José men är trött på ständiga bråk och vill bli kvitt honom. Hur många gånger hon än lägger korten visar de samma sak – hennes död.

La Rondine

Magda som tillsammans med sina vänner lever på den rike Rambaldo, frossar i sentimentala minnen av vilda fester på favorithaket Bullier’s. Tillbaka på Bullier’s träffar Magda en ung man, Ruggero, och blir mot sin vilja förälskad. Ett sällskap kommer dit, det blir både slagsmål och allsång – partyt är med andra ord en succé.

Glada Änkan

Det är bröllopsfest i Floda-Böda – bygdens starke man Zeta har gift sig med Valencienne (som har hjärtat på annat håll), och därmed lagt beslag på större delen av byns åkermark. Det fattas bara en liten åkerlapp mellan hans och brudens ägor som ärvts av Hanna, rik änka från Paris. Vad att göra? Brorsan Danilo måste ställa upp, om han ser till att gifta sig med Hanna stannar pengarna i familjen och åkerlappen likaså. Danilo är inte med på noterna, han blev för tio år sedan dumpad och övergiven när Hanna lämnade honom för att leva livet i glada Paris. Om man frågar Hanna ser hon annorlunda på saken – som mjölkpiga hos storbonden var hon inte önskvärd som svärdotter – hon åkte ut i kylan så fort brödernas farsa förstod vad som var på gång. Men nu är hon tillbaka, med vässade klor och lagom sargat hjärta.

Dela: