Akti lij – Samiska berättarsagor

Akti lij – Samiska berättarsagor

Akti lij är en interaktiv dansföreställning för barn mellan 4-10 år. Barnen blir inbjudna till en magisk värld av dans, samiskt inspirerad musik i jojk och tal, samisk scenkostym samt rekvisita som väcker fantasin. Tillsammans förflyttar vi oss till andra världar.

Information

Titel:
Akti lij – Samiska berättarsagor
Längd:

Priser

Ordinarie:
80 kr
Barn 3-18 år:
60 kr

Tid och datum

– Studioscenen
– Studioscenen

Biljettsläpp 2021

Vi vill inget hellre än att kunna välkomna dig till Norrlandsoperan igen, men avvaktar ännu med biljettsläpp för årets föreställningar. Förhandsinformation om datum för biljettsläppet får du genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Det kommer ut varannan vecka och innehåller tips, erbjudanden och allt du behöver veta inför ett besök hos oss. Redan nu kan du dessutom säkra ett framtida besök genom att köpa ett presentkort – det gäller i 2 år och blir en perfekt gåva till dig själv eller någon du håller kär.

Köp presentkort

Prenumerera på nyhetsbrevet


Berättandet i fokus

Inom den samiska kulturen är berättandet en mycket central och levande tradition som har bevarat historien, den samiska mytologin och sagor. Myterna och sagorna som har berättas genom många generationer kan utspela sig både i den miljö vi lever i men också i andra världar fyllda med väsen, människor och djur. Historierna som har bevarats kan handla om allt ifrån skapelsehistorien och Stallo till nåjden, platser och specifika personer.

Dela: