Vårkonsert

Norrlandsoperans barn - och ungdomskör

Ett omväxlande program fyllt av vårkänslor är vad vi kan se fram emot under denna konsert med Norrlandsoperans barn-och ungdomskör under ledning av Lotta Kuisma.

En av konsertens höjdpunkter lär bli då barnkören tar sig an ett uruppförande som speciellt skrivits för den av kompositören Andrea Tarrodi.

Information

Titel: Vårkonsert

Längd:

Priser

Ordinarie:
150 kr
Pensionär:
150 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
2 vuxna & 2 barn per pers:
95 kr
Student / 19-26 år:
80 kr

Tid och datum

Barnen som medskapare

Runt 40 barnkörer i hela landet ( varav Norrlandsoperan är en av dessa) skriver nya sånger tillsammans med professionellt verksamma tonsättare och kompositionsstudenter under läsåret 2023-24. Projektet ”Ny musik för unga röster” ska synliggöra barn som medskapare till ny musik och barnrösten som instrument. Projektet vill även höja status för, och kunskap om, att skriva musik tillsammans med barn och unga för att öka barns inflytande enligt barnkonventionen.

Projektet är ett led i Kungliga Musikaliska Akademiens uppdrag att främja tonkonsten och musiklivet genom återväxt och möten mellan det professionella musiklivet och unga.

Barnkörer på olika håll i landet träffar sin tonsättare under några tillfällen under läsåret och skriver musik tillsammans. Samarbetet ska resultera i en ny sång per kör där barnen har varit medskapare. Sångerna framförs i samband med respektive körs vårkonsert eller liknande.

 

Om Andrea Tarrodi

Andrea Tarrodi, född 1981, är en svensk tonsättare baserad i Stockholm. Hennes verk har framförts på flera platser både i Sverige och utomlands, bland annat på Royal Albert Hall vid BBC Proms 2017, Berliner Philharmonie, Wiener Musikverein och Barbican Centre i London. År 2018 tilldelades Tarrodis CD ”String Quartets”, framförd av Dahlkvist Quartet, en svensk Grammy för bästa klassiska albumet det året. Tarrodis musik har även representerats vid flera tillfällen på Östersjöfestivalen / Baltic Sea Festival.


Andrea Tarrodi. Credit: Louisa Sundell.

 

Dela: