Alone Together

Närmare än någonsin – upplev konst och rörelse genom VR-glasögon

Robin Jonsson är koreografen och ljudkonstnären som länge intresserat sig för mötet mellan det fysiska och det digitala, det mänskliga och det teknologiska. Tidigare har han låtit danspubliker världen över interagera med den bedårande roboten Alex och skapat dans med virtuella tv-spelskroppar. Hans senaste verk Alone Together utspelar sig helt och hållet i en virtuell verklighet som vi dyker ner i med hjälp av VR-glasögon. Här ser vi ett nytt intimt live-format ta form i ett gränslöst scenrum. Rätt vad det är har vi blivit medskapare i detta banbrytande performance-äventyr!

Fri entré

Information

Titel:
Alone Together

Pris

Fri entré

Tid och datum

– Nordmalings bibliotek
– Nordmalings bibliotek
– Nordmalings bibliotek
– Nordmalings bibliotek

Fri entré – Boka plats:

Anmälan görs till biblioteket@nordmaling.se eller tel. 0930-141 75

OBS: Kvällspassen 18.30 samt 19.30 är i första hand till för ungdomar på fritidsgården. Anmälan görs direkt på plats på Fritidsgården eller till fgarden@edu.nordmaling.se, tel. 0930-141 63 (070-665 75 87 Maria Eriksson). Samling 10 min innan föreställningen startar på Fritidsgården i Nordmaling.


Sinnen, rörelse och populärkultur är återkommande teman i Robins Jonssons verk. Han har under hela sin karriär intresserat sig för förhållandet mellan människa och maskin liksom den digitala utvecklingen och vad den kan tillföra scenkonstfältet. Stabilt, intuitivt och innovativt skapar Jonsson verk som både förundrar och fascinerar.

I Alone Together tar sig Robin Jonsson an Virtual Reality för att utveckla ett alldeles nytt live-format. Med spjutspetsteknologi och med en svårslagen uppfinningsrikedom breder Jonsson ut ett virtuellt scenrum med förbehållslösa möjligheter.

Alone Together är ett försök att överföra det som är essentiellt i scenkonsten – närvaro, intimitet och exklusivitet – till den digitala miljön. Online, med interaktiva verktyg och i realtid får publiken möjlighet att uppleva och medskapa danskonst i en digital världs nästintill oändliga kapacitet.

Robin Jonsson

Robin Jonsson har skapat och turnerat flera verk efter sin examen vid P.A.R.T.S. i Bryssel 2008. Flera av verken som han skapade under studietiden fick fortsatt liv, däribland ”I Believe I Can see the future” som turnerade med Dansnät Sverige 2010. Verket baserades på virtuella karaktärer och tv-spel vilket varit en återkommande tematik i Jonssons konstnärskap.
En gemensam nämnare för alla Robins verk, äldre som senare, är dekonstruerandet av hur mänskliga kroppar representeras artificiellt. Sedan några år har Robin fokuserat sitt arbete på mänskligt formade robotar och på vad de kan tillföra till scenkonstfältet.

Dela: